Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Známá německá cestovka skončila v enormní ztrátě. Kvůli covidu je to už podruhé v řadě

Autor: ČTK - 
8. prosince 2021
09:55

Cestovní společnost TUI Group, se kterou má zkušenosti i řada českých turistů, hospodařila v loňském fiskálním roce se ztrátou. Do červených čísel se propadla již druhý rok za sebou kvůli pandemii nemoci covid-19. Ztráta za rok do konce září se ale snížila o více než pětinu na 2,5 miliardy eur (63,7 miliardy Kč), vyplývá z dnešního prohlášení. Ve výhledu na letošní rok je pak firma optimistická a očekává, že rezervace na léto se vrátí na úroveň před pandemií.

TUI vlastní cestovní kanceláře, hotely, letecké společnosti a výletní lodě. Ředitel TUI Fritz Joussen uvedl, že po silném růstu v létě a s ohledem na dosavadní rezervace na rok 2022 věří, že skupina je na cestě z krize. „V létě 2022 a v hlavní turistické sezoně očekáváme návrat k úrovni rezervací podobné té před koronavirem v roce 2019,“ uvedl v prohlášení.

Společnost TUI se potýká s problémy od doby, kdy pandemická omezení zasáhla cestovní ruch. Její hotely, letadla i výletní lodě zůstaly v posledních zhruba 20 měsících převážně prázdné. Přežít ji pomohla státní pomoc. V prvním čtvrtletí nového fiskálního roku se jí však již podařilo dosáhnout zhruba 69 procent předkrizové úrovně.

V současnosti firma eviduje 4,1 milionu rezervací na letošní zimu a léto 2022. Za loňský fiskální rok cestovalo s TUI 5,4 milionu lidí, napsaly agentury DPA a Reuters.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa