Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nakažená parta Nizozemců utekla z izolace na hotelu. Ve Španělsku před nimi varuje i vláda

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2021
19:19

Policie ve Španělsku pátrá po skupině nizozemských turistů, kteří měli kvůli nákaze koronavirem strávit desetidenní karanténu v hotelu, ale z izolace utekli. Vláda v regionu Extremadura, kde turisté pobývali, vydala výstrahu a varovala i letiště, aby byla v pohotovosti, pokud by se cizinci pokusili vycestovat.

Devět nizozemských turistů podstoupilo test na koronavirus v úterý poté, co začali pociťovat příznaky nemoci. Zastavili ve městě Navas del Madroňo, které leží asi na půl cesty mezi regionální metropolí Cáceres a hranicemi s Portugalskem. Tam jim také byla nařízena karanténa v místním hotelu; test měli pozitivní.

„Měli dodržovat izolaci, kterou jim nařídil zdravotní úřad, ale neudělali to. Nevíme, kdy ani jak odjeli,“ řekl regionální televizní stanici radní Denis Talavera. Podle něj zmizelo sedm z devíti Nizozemců.

Španělsko patří v EU k zemím s nejvyšším počtem lidí naočkovaných proti covidu-19, obě dávky vakcíny tam má 89 procent obyvatel starších 12 let. Epidemická situace je v jihoevropské zemi mnohem příznivější než v jiných evropských státech. Zatímco v ČR je aktuálně sedmidenní incidence 847 nakažených na 100.000 obyvatel, ve Španělsku se tento údaj drží hluboko pod hranicí 100. I tady se ale v posledních týdnech počty nakažených zvyšují, proto jednotlivé regiony zavedly nebo zvažují zavedení povinnosti předkládat covidové certifikáty při vstupu do vnitřních veřejných prostor, jako jsou restaurace nebo noční kluby.

Video  Tisková konference po jednání vlády. (19.11.2021)  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

silen ( 19. listopadu 2021 20:36 )

...blbí Španělé! Přece by mohli vědět, co můžou čekat od party opilých holandských pseudo-turistů, covid-pozitivních, kteří tam průkazně přijeli chlastat a m*dat ty jejich kozaté cikánky!!! Teď jim tam nakazej aritmetickou řadou tisíce lidí...! Měli by je neprodleně pochytat, seřezat je, vyhostit... a doživotní zákaz návštěvy Španělska!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa