Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unavené sestřičky apelují na neočkované: „Prosíme, pomozte nám.“ Zmínily stres a umírající

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2021
14:39

Hlavní sestry nemocnic Krajské zdravotní v Ústeckém kraji požádaly v otevřeném dopise veřejnost o pomoc v boji s pandemií. V dopise, který má ČTK k dispozici, vyzvaly k očkování proti covidu.

„Prosím pomozte nám, zdravotníkům. Již rok a půl žijeme v neustálém stresu a napětí. Mnoho z vás bylo doma, uklidili jste si byty a domy, měli čas na rodinu a na děti. My byli v práci. Pracovali jste z domova, my běhali okolo lůžek nemocných. Učili jste se s dětmi, naše děti čekaly, až se večer vrátíme domů,“ uvedly v dopise.

Sestry popisují průběh pandemie v nemocnicích, zkušenosti s péčí o nemohoucí pacienty, obavy z vidiny Vánoc prožitých kvůli pandemii v práci. „Už toho máme dost. Jsme profesionálové, zkušení zdravotníci, ale nejsme řeholníci, máme také svoje životy. A do těch nepatří 25 dvanáctihodinových směn v měsíci,“ uvedly v dopise.

Sestry upozorňují, že očkují kvůli zdraví a kvůli normálnímu životu. „Očkujeme proto, abyste byli zdraví, abyste nemocniční pomoc nepotřebovali. Viděli jste, jak těžce umírají pacienti s covidem? Proč vznikla představa, že to všechno musíme zvládnout, když jsme si toto povolání zvolili? Na nemocné, na umírání jsme zvyklí, jsme připraveni na hodně práce, ale může nastat situace, kdy se to prostě a jednoduše zvládnout nedá. I my máme své limity, své hranice sil – těch fyzických, ale i těch psychických,“ uvedly v dopise.

Sestry připomínají, že na jaře nebylo dost vakcíny, ale nyní musí podle svých slov skoro prosit, aby si lidé pro vakcínu přišli. „Svým odporem k očkování jen pomáháte šíření covidu a jeho mutacím,“ napsaly zdravotnice, které prosí ty, kteří jim nevěří, aby přišli pomoci. „Někdo musí donést pacientovi mísu, umýt ho nebo asistovat u toho, když už mu není pomoci. Ano, i to je práce v nemocnicích a není na ni třeba žádné přehnané zdravotnické vzdělání, všichni vás rádi jako dobrovolníka zaškolíme,“ uvádí se v dopise podepsaném hlavními sestrami nemocnic Krajské zdravotní.

Video  Vojtěch o bavorském modelu po česku: Rekord byl poslední kapka. A hrozí vánoční lockdown?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

UFO1 ( 19. listopadu 2021 17:21 )

Neni normální léčit si Covid sám,je spousta léků,které prožívání Covid zlepší,nejen paralen,praktici by měli léčit,opak je chyba!

bublina55 ( 19. listopadu 2021 16:07 )

Nejen MUDr. Beran jasně říká, že léčba má začít už u obvodního lékaře, léky proti covidu jsou, nečekat na takové zhoršení zdravotního stavu, aby se musela volat záchranka. Proč naši "odborníci" říkají, že tato vlna je vinou neočkovaných, když proočkovanost stále stoupá? Proč taky neřeknou, kde se lidé nejvíce nakazí? Ve škole? V práci? V obchodech? V restauracích? Na ulici?!
Já si po covidu pravidelně kontroluji hladinu protilátek a dokud je mám, tak se očkovat nenechám. Navíc, ani všichni zdravotníci nejsou očkováni !!!!!

trintin ( 19. listopadu 2021 16:05 )

Když jsem byl v nemocnici upoután na lůžko a prosil jsem sestru, aby mne zavezla do koupelny osprchovat, odvětila: "tady nejste v hotelu". Ve dnech velké vizity sestry rozdávaly teploměry se slovy: kdo bude mít zvýšenou teplotu, tomu zakážeme návštěvy. Rázem jsme měli všichni 36,7.

denia ( 19. listopadu 2021 15:51 )

přestante si valet *** sestry a makat, drou za vas sanitarky. a vy berete odměny,

bcase ( 19. listopadu 2021 15:49 )

Zadat odpurce ockovani o to aby se nechali naockovat, je jako zadat Burese aby dobrovolne odstopuil. Mrhaji jen casem. Bezohlednost, sobeckost a arogance pod zaminkou pseudo demokracie, pseudo hrdosti a pseudo neovlivnitelnosti se porazi tezko pouhym slovem. Ty lidi nezajimaji osudy jinych, natoz sestricek, chrani svoje zajmy dokud samo nejsou nakazeni. Pak zacina je jich obrat, utok na povinnost zdravotniku je lecit zdarma, na nedostatky ventilatoru, malo mista na JIPkach atd. TO normalni clovek nepochopi. Takze zdravotnikum drzim palce. Pokud by se trpelivost dala poslat, posilam vam dve 40ti vagonove soupravy plne trpelivosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa