Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Koronavirus v řadách IZS v Praze: Covid pozitivních je asi 20 hasičů, 45 strážníků a sedm záchranářů

Autor: ČTK - 
18. listopadu 2021
18:00

Pražští hasiči evidují asi 20 zaměstnanců pozitivně testovaných na covid-19 z celkového počtu asi 850 příslušníků sboru. V případě pražských strážníků je to 45 pozitivních z asi 2200 zaměstnanců a záchranná služba hlavního města má sedm pozitivních lidí z více než 500. Díky vysoké proočkovanosti zaměstnanců a nastaveným opatřením podle nich není provoz organizací narušen.

„V současné době evidujeme celkem 58 zaměstnanců, kteří jsou mimo pracovní činnost z důvodu pandemie covid, což je významně méně, než v minulých vlnách. Z tohoto počtu je 45 zaměstnanců pozitivních a 13 zaměstnanců je v karanténě," uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Mluvčí dodala, že městská policie má poměrně vysokou proočkovanost zaměstnanců a zavedla opatření proti šíření viru. „Počet zaměstnanců, kteří jsou mimo pracovní činnost, nezpůsobuje žádné provozní komplikace a výkon služby není jakkoliv ohrožen, nebo omezen," sdělila.

Pražští hasiči mají podle mluvčího Martina Kavky necelé dvě desítky pozitivních požárníků a dalších zaměstnanců. V úterý měli hasiči pouze jednoho člověka v karanténě, což je podle Kavky dáno proočkovaností na úrovni 86 procent. „Všichni pozitivní mají lehký průběh, chod sboru to nijak nenarušuje," uvedl dále. Doplnil, že hasiči nosí roušky, lidé s příznaky nebo kontakty s nakaženými jdou na testy a jednotlivé kolektivy požárníků se vzájemně nepotkávají. Většinu agendy s veřejností řeší sbor elektronicky, dodal.

Mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová uvedla, že kolegů s pozitivním testem na covid-19 má nyní sedm a tři další jsou v karanténě. „Co se týká podmínek návratu po nákaze atd., zde vždy postupujeme v souladu s aktuálními nařízeními ministerstva zdravotnictví," doplnila.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa