Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exotický ráj vyhlásil nové restrikce. Zavřené školy, bary a zákaz pikniků na plážích

Autor: ČTK - 
12. listopadu 2021
17:42

Ostrov Mauricius, který se začátkem října znovu otevřel turistům, opět zpřísnil epidemická opatření, protože se potýká s růstem nových nákaz i úmrtí na covid-19. Nová opatření v televizi ohlásil premiér Pravind Jugnauth, oznámila dnes agentura AFP.

Země musela zpřísnit restrikce, i když má poměrně vysokou proočkovanost. Premiér Jugnauth v televizním projevu obvinil z růstu počtu nakažených ty, kteří nedodržují hygienická nařízení. „Proti covidu-19 nemůže bojovat pouze sám stát,“ řekl.

Podle nových údajů se na ostrově ležícím v západní části Indického oceánu od začátku epidemie nakazilo 18.979 lidí a na covid-19 zemřelo 240 pacientů.

Je to rychlé zvýšení obou ukazatelů, protože 1. října evidoval ostrov 15.695 infikovaných a 84 úmrtí. Většina nových případů jsou lidé nakažení variantou delta.

Od začátku týdne zůstávají na ostrově zavřené školy a učí se online. Pokyn uzavřít dostaly bary a diskotéky, koncerty a sportovní akce jsou odloženy.

Vláda rovněž omezila počet lidí, kteří se mohou účastnit společenských událostí, jako jsou svatby nebo pohřby. Pláže však zůstaly otevřené s tím, že se na nich nemohou pořádat pikniky.

Ministr zdravotnictví Kailesh Jagutpal řekl, že dvě dávky vakcíny už má 67 procent občanů (z 1,4 milionu občanů). V úterý v parlamentu také informoval, že mezi zemřelými je 61 lidí s ukončenou vakcinací.

Video  Cestovní pojištění: Na co si dát pozor?  - Videohub
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 12. listopadu 2021 18:51 )

Neočkovaná farmaceutka: U léčiv musíme hodnotit risk / benefit, to se u vakcíny proti covidu neděje
Buď máte tajnosti, alebo dôveru. Naraz to však nejde.

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=QoC­Wxiw­Qew8
http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=PhJ0­Uv23tYM
ať žije KSČ, da zdrastvujet mir

Jirik-ta ( 12. listopadu 2021 18:21 )

já nevím jak může někoho pořád bavit řešit covid restrikce. Anglie to neřeší a jde to taky. Covid je běžná viroza.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa