Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slovensko hlásí rekordní přírůstky nakažených i hospitalizací: Nejtvrdší omezení v půlce okresů

Autor: ČTK - 
4. listopadu 2021
12:20

Slovensko ve středu prostřednictvím laboratorních testů potvrdilo rekordních 6713 nových případů koronavirové nákazy. Vyplývá to ze dnešních údajů národního centra zdravotnických informací. Třetí den po sobě přibylo více než 30 úmrtí na covid-19 a v nemocnicích znovu stoupl počet pacientů s tímto onemocněním.

Dosavadní denní maximum nových potvrzených případů koronaviru, a to 6315 nakažených, zaznamenala země loni 30. prosince. Nyní s pozitivním výsledkem skončilo až přes 30 procent dokončených laboratorních testů.

S covidem-19 bylo hospitalizováno 1890 pacientů, tedy nejvíce od poloviny letošního dubna.

Tempo šíření koronavirové infekce na Slovensku, které se v EU řadí k zemím s nejnižším podílem naočkovaného obyvatelstva proti covidu-19, zrychluje od září a v posledních dnech se situace ještě zhoršila. Kvůli covidovým pacientům některá zdravotnická zařízení odkládají plánované zákroky.

Od příštího týdne bude podle středečního rozhodnutí vlády už 36 z celkového počtu 79 okresů na Slovensku v nejvyšším stupni epidemického rizika. V praxi to znamená kromě jiného výraznější omezení pro fungování některých provozů a konání hromadných akcí. Například ubytovací zařízení nesmějí v takových okresech poskytovat služby turistům, restaurace mohou vydávat jídlo pouze přes okénko nebo ho rozvážet. Přerušit činnost ve zmíněných regionech budou muset fitness a wellness centra, jakož i aquaparky.

Video  Aplikace třetí dávky očkování proti covidu - vše, co potřebujete vědět  - Videohub
Video se připravuje ...

jaja1973 ( 4. listopadu 2021 18:23 )

http­s://br­atis­lava­.zoz­nam.sk­/vzbu­ra-a-tvrdy-boj-proti-opatreniam-majitelia-podnikov-sa-zjednocuju-prevadzky-nechavaju-otvorene/

pitomik007 ( 4. listopadu 2021 18:14 )

Rekordní přírustky mají, novou miss mají. Samé vymoženosti.

jaja1973 ( 4. listopadu 2021 17:56 )

Nikto nezatváraj. Takže kľud a lepšie informácie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa