Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manžel zbil zdravotnici, která mu naočkovala ženu proti covidu. Křičel a rozdával pěsti

Autor: mav - 
24. září 2021
21:38

Útoky na zdravotníky jsou ve vyhrocené době koronaviru docela časté, zpravidla se ale omezují na sociální sítě a diskuze pod internetovým zpravodajstvím, v horším případě na pokřikování a urážky z očí do očí. Kanadskou zdravotnici však jistý muž zbil tak surově, že skončila v péči kolegů lékařů.

Rozhněvaný muž přišel v pondělí ráno do lékárny ve městě Sherbrooke v provincii Québec a v oddělené místnosti napadl její pracovnici, informuje montréalský deník La Presse. Několikrát ji praštil do obličeje, jak potvrdila policie.

„Podezřelý šel ihned do očkovací kanceláře a začal na sestru křičet,“ popsal agentuře Reuters mluvčí sherbroocké policie Martin Carrier. Agresor se prý zeširoka rozhovořil o vakcinacích. „Vyčítal jí, že naočkovala jeho manželku bez jeho svolení,“ dodal mluvčí.

Policie ho několik dní nemohla dopadnout, žádala o pomoc i veřejnost. Podezřelý má krátké tmavé vlasy, tmavé oči, husté obočí a na ruce tetování jakéhosi kříže.

V Kanadě byly 20. září parlamentní volby, v předvolební době se hlasitěji ozývali i odpůrci vakcín. Federální premiér Justin Trudeau slíbil, že zakročí proti odpůrcům zaměřujícím se na zdravotníky. Sám to na předvolebním mítinku schytal štěrkem od antivakcinářů. Premiér provincie Québec François Legault pak chce urychleně prosadit zákon, který zakáže demonstrace poblíž nemocnic a škol. „Došla mi trpělivost,“ řekl reportérům. „Myslím, že je důležité nechat naše děti a pacienty na pokoji.“

Video  - Ministerstvo zdravotnictví
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jirik-ta ( 25. září 2021 06:23 )

no tak jí nechtěl očkovat a nevěděl jak se to řekne. česky

Jirik-ta ( 25. září 2021 06:21 )

Jirik-ta ( 25. září 2021 06:21 )

starymlok ( 24. září 2021 22:53 )

To asi Rom nebude,že by cikorka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa