Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba v soudní síni: Útočníci se převlékli za právníky a začali pálit. 3 mrtví v Dillí

Autor: ČTK - 
24. září 2021
16:55

Tři lidé dnes zemřeli po útoku v soudní síni v indickém hlavním městě Dillí, který policie spojuje se soupeřením dvou zločineckých organizací. Dva útočníci nejdříve spustili palbu a smrtelně ranili muže považovaného za lídra kriminálního gangu, krátce nato je pak zastřelili strážci zákona. O incidentu informují světové zpravodajské agentury.

Terčem útoku byl muž jménem Džitendra Gogi, který měl stanout před soudem kvůli obviněním z vraždy a vydírání. Střelba vypukla, když jej stráž přiváděla do soudní síně, píše agentura AP. Útočníci, kteří byli oblečení jako právníci, byli připraveni uvnitř, přičemž nebylo ihned jasné, jak se jim podařilo dovnitř přinést zbraně.

Výstřely v budově soudu vyvolaly paniku a na videích z místa byli vidět lidé utíkající do bezpečí. Šéf policie v Dillí řekl, že policisté okamžitě zahájili palbu a dva útočníky zlikvidovali. Gogi zemřel později v nemocnici, píše agentura Reuters.

Policie za útokem vidí možné vyřizování účtů mezi aktéry místního podsvětí. Podle ní zřejmě dva pachatelé a terč útoku patřili ke dvěma znepřáteleným gangům. Indická média uvádějí, že 30letý Gogi byl podezírán z účasti na několika vraždách, násilných loupežích a případech vydírání v Dillí a okolí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi