Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kellner (†56) dostal metál od Metnara, v končící očkovací hale O2 universum ho převzal přítel

Aktualizováno -
10. září 2021
21:40
Autor: ČTK, sova - 
10. září 2021
17:40

Zesnulý majitel PPF Petr Kellner (†56) obdržel za přínos v boji proti covidu-19 resortní vyznamenání ministerstva obrany. Udělil mu jej ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Metnar to v pátek řekl při zakončení vakcinace v pražském O2 universum, které pro očkování zapůjčila právě skupina PPF. Nejvyšší státní vyznamenání, Řád Bílého lva, chce 28. října udělit Kellnerovi in memoriam také prezident Miloš Zeman. V dubnu to řekl během rozhovoru pro Blesk.

Metnar novinářům řekl, že poděkoval zástupcům firmy Bestsport, která halu vlastní a provozuje. Společnost je členem skupiny PPF, kterou založil v březnu zesnulý Kellner. Ministr poznamenal, že Kellnera vyznamenal „za přínos v boji proti covidu“.

Ocenění převzal dlouholetý přítel pana Kellnera Ladislav Chvátal,“ uvedl pro Blesk Zprávy Jakub Fajnor z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Vzniklo tady úžasné místo, kdy se splnily technologické možnosti a odhodlání zdravotníků a vojáků,“ řekl Metnar k očkovacímu centru v O2 universum. Během čtyř měsíců se v něm podle něj vystřídalo přes 700 vojáků, kteří pomáhali s chodem zařízení. Připomněl, že se do provozu zapojilo také 200 příslušníků aktivní zálohy.

O tom nabídnout O2 arénu a O2 universum zdarma státu rozhodl osobně Petr Kellner. A přísahám, že mu to netrvalo ani sekundu přemýšlení,“ uvedl na twitteru ředitel komunikace investiční skupiny a člen představenstva PPF Vladimír mlynář.

V O2 universum, největším českém očkovacím centru, v pátek zdravotníci podali poslední vakcíny, celkem jich od května bylo 680 000.

Zemanovi bude líto, že Kellnera vyznamená po smrti

Znal jsem Petra Kellnera poměrně dobře, tykali jsme si. A považoval jsem ho nejenom za nejúspěšnějšího českého podnikatele, ale i za člověka, který prospěl České republice,“ řekl Zeman v dubnu v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. „Bude mi strašně líto, že to bude in memoriam,“ doplnil tehdy k plánovanému udělení vyznamenání. 

Šestapadesátiletý nejbohatší Čech Kellner zahynul 27. března tohoto roku na Aljašce při havárii vrtulníku.

Video  „Tykali jsme si.“ Zeman udělí Kellnerovi Řád Bílého lva  - Blesk
Video se připravuje ...

keys ( 11. září 2021 14:53 )

Vyborny nazor.

keys ( 11. září 2021 14:52 )

S metaly se u vas roky hyri, souhlasim.
Se vsemi druhy platnych vyznamenani se plytva, kalkuluje s nimy i president.

keys ( 11. září 2021 14:48 )

Pocta od policajta z Frydku, clen BOS, nakonec plagiator, metal nemuze tesit ani mit vahu ani In Memoriam. Trapne gesto pred volbami.

Uživatel_5544303 ( 10. září 2021 20:39 )

Určitě si to přál, když umíral v tom vrtulníku. R.I.P.

priserak77 ( 10. září 2021 18:21 )

Tak nevím, ale dostat nějaké vyznamenání od takové nuly jako je Metnar, to asi není to pravé ořechové. A o Zemanovi nemá cenu asi ani psát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa