Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Premiéra zranili na protestu proti povinné vakcinaci. Lídr z Karibiku skončil v nemocnici

Autor: tsv - 
6. srpna 2021
09:50

Premiér karibského ostrovního státu Svatý Vincent a Grenadiny Ralph Gonsalves (74) byl napaden při demonstracích proti povinnému očkování zdravotníků. Pravděpodobně po něm někdo z protestujících hodil kámen. Informoval o tom server BBC.

Gonsalves utrpěl ránu do hlavy, načež ho místní zdravotnický tým poslal na preventivní magnetickou rezonanci na Barbados. Premiérův úřad veřejně prohlásil, že byl raněn „projektilem“, místní média si později z oznámení vyvodila, že se pravděpodobně jednalo o kámen. K útoku došlo v momentě, kdy se předseda vlády snažil projít skrz rozzuřený dav, který se sešel před budovou parlamentu. Zakrváceného ho z místa urychleně odváděla ochranka.

Vláda nedávno zveřejnila návrh, který by všem lékařům a zaměstnancům ve zdravotnictví ukládal povinnost nechat se naočkovat proti koronaviru. Veřejnost se k diskutovanému nařízení postavila kriticky.

Stát se skládá ze 32 ostrovů, na kterých bylo od propuknutí pandemie zaznamenáno 2 298 případů nákazy koronavirem, nemoci covid-19 podlehlo 12 z nich. Podle Univerzity Johnse Hopkinse je plně naočkovaných téměř devět procent místní populace.

Video  Průběh demonstrace proti vládním opatřením namířeným proti koronaviru na Václavském náměstí. (7. březen 2021)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa