Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dva dny v „kanclu“, tři dny doma? Covid mění pracovní týden, v Británii zkouší nový model

Autor: tsv - 
3. srpna 2021
10:00

Podle dosavadních průzkumů se většina velkých britských společností začíná přiklánět k hybridní pracovní době, po zaměstnancích by tak od září požadovaly jen dva dny strávené v kanceláři a zbytek týdne by mohli trávit v pohodlí domova. Přinesla pandemie koronaviru nečekanou pracovní reformu? O průzkumech napsal britský web Daily Mail.

Podle Institutu členů správních orgánů se k zaměstnanecké revoluci přiklání většina z místních velkých firem, podle mezinárodní analytické společnosti YouGov bude od svých zaměstnanců požadovat celotýdenní prezenci jen jeden z pěti nadřízených. „Pandemie rozjela revoluci mnohem větší, než by kdy mohly rozjet radikální reformy nebo regulace,“ řekl Roger Barker z institutu.

Nový standard se zalíbil i několika obchodním řetězcům, mezi ně patří též oblíbený John Lewis. „Když jsme byli nuceni pracovat z domova, velmi rychle jsme si uvědomili, že jsme mohli dělat něco, co jsme dřív považovali za nemožné,“ řekla šéfka HR oddělení společnosti Nikki Humphreyová.

„Teď, když se můžeme vrátit do kanceláří, nás ta velká změna donutila přemýšlet o tom, proč bychom vlastně měli po lidech vyžadovat dlouhé dojíždění do práce pět dní v týdnu, když by mohli zlepšit svůj život trávením více času s rodinami nebo věnováním se svým koníčkům a jiným závazkům,“ dodala.

Aklimatizace nováčků je lepší v kanceláři

Některé z národních společností se shodly na tom, že pro nově začínající zaměstnance je kancelářský život důležitý kvůli kontaktům a pracovním vztahům. Na pracovišti se podle nich i nováčci lépe učí firemním zvykům. Ti tedy budou moci trávit dva dny v týdnu aklimatizováním, zbytek pracovní doby ale stejně jako zbytek pracovníků společnosti zvládnou trávit doma.

Video  Zpět k běžným operacím: Šéf karlovarské nemocnice řekl, na jaké zákroky si nejdéle počkáte.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa