Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Češi vzali očkování bez registrace útokem. V obchoďáku stojí na vakcínu i dvě hodiny

Autor: ČTK - 
14. července 2021
11:40

Zájem o očkování proti covidu-19 bez registrace v centrech na hlavním nádraží a v nákupním centru na Chodově trvá. Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM), který centrum na Chodově zřizuje, na facebooku lidi vyzval, aby návštěvu kvůli velkému zájmu raději odložili. Fronta má podle něj více než 150 metrů a čekací doba přesahuje dvě hodiny.

„Prosíme, přijďte zítra nebo až později odpoledne,“ napsali jeho zástupci. V pondělí, kdy se centrum otevřelo, tam bylo naočkováno asi 600 lidí, v úterý 800 a dnes očekávají ještě vyšší číslo. Na hlavním nádraží bylo v pondělí očkováno asi 240 osob. Za celý den v Praze podali zdravotníci téměř 18 500 dávek.

Fronta zhruba na 45 minut je podle mluvčí Fakultní nemocnice Bulovka Evy Libigerové i před očkovacím centrem na hlavním nádraží. V nákupním centru se očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech, které se aplikují dvě dávky v odstupu 21 dní. Na nádraží zdravotníci podávají vakcínu Johnson & Johnson, které stačí pro navození imunity jedna dávka.

Také další pražská očkovací centra se snaží lidi upozornit na to, že se u nich očkování dočkají velmi brzy po registraci. Na facebooku na „očkování do několika dnů“ láká například Nemocnice Na Františku. Tam se ale lidé musí předem registrovat na konkrétní čas, což je možné přes internet nebo na telefonní lince 1221.

Video  Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) během bezregistračního očkovacího dne v pražském obchodním centru na Chodově (12. 7. 2021)  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

Ministerstvo zdravotnictví na dvě nová očkovací místa zkouší lidi k očkování přilákat také losováním o věcné ceny. Jednou týdně bude možné vyhrát mobilní telefon a každý den tenisky a poukazy na web s počítačovými hrami.

Groove ( 14. července 2021 18:32 )

Btw Maďar je v Avenieru myslím nejmíň 9 let.

Groove ( 14. července 2021 18:31 )

Počítám, že ty dvouhodinové fronty tam kvůli telefonu stojí ti, co křičí, jak jim očkování omezuje svobodu. Co být trochu fér a udělat jedno slosování o auto před Vánoci pro všechny se dvěma davkami?

Jirik-ta ( 14. července 2021 18:16 )

no a teď taky.

bizon_pepa ( 14. července 2021 17:58 )

Přesně, Nebyl důvod chodit za plentu, když se stejně šlo s jedním lístkem.

bizon_pepa ( 14. července 2021 17:56 )

Přesně to jsem myslel. Jsou tam jako zoufalci, ale většinou ne vlastní vinou. I když, jak říkáš, není problém se registrovat a v klidu si nechat píchnout v centru nebo u obvodaka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa