Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záložní nemocnice na výstavišti v Brně to balí: Očkovací centrum zůstává

Aktualizováno -
8. června 2021
14:20
Autor: ČTK, rum - 
8. června 2021
10:34

Na výstavišti v Brně končí záložní nemocnice, která s více než 300 lůžky vznikla loni v listopadu kvůli šíření pandemie koronaviru. Nemocnice nebyla nakonec vůbec využita. V místě zůstane očkovací centrum, které tam funguje od začátku roku.

Na zrušení záložní nemocnice se shodly město a Fakultní nemocnice Brno, která měla záložní nemocnici na starosti a také provozuje očkovací centrum. „Jsem ráda, že nebyla záložní nemocnice využita k tomu, k čemu byla zřízena. Vše se zvládlo v rámci nemocnic. Vnímám to jako určitou tečku za záložní nemocnicí. Pokud by přišla na podzim další vlna, doufám, že nebude potřeba otevřít otázku jejího opětovného zřízení,“ řekla primátorka Brna Markéta Vaňková.

Stejně situaci vidí i Štěrba. „Jsme rádi, že jsme ji nemuseli využít, protože to bylo skutečně na hraně,“ podotkl. Nejvíce nakažených bylo ve zdravotnických zařízeních v kraji loni v listopadu, a to téměř 1200. Nyní je jich podle posledních informací stovka.

Záložní nemocnice vznikla kvůli přetlaku pacientů s koronavirem v nemocnicích. Město na zřízení dalo kolem dvou milionů korun. Na úhradě nákladů za provoz se pak podílelo město, kraj i Fakultní nemocnice Brno.

Od ledna je v místě očkovací centrum, které na výstavišti zůstává. Kraj chce mít do konce prázdnin očkovaných 770 tisíc lidí z celkového počtu 1,2 milionu obyvatel.

VIDEO: Babiš vyrazil po rozvolnění do hospody: Zajděte na pivo, vyzýval Čechy.

Video  Babiš vyrazil po rozvolnění do hospody: Zajděte na pivo, vyzýval Čechy  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa