Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Evropa rozvolňuje: Ve Francii na zahrádky, v Německu do kina a dovolená v Rakousku

Autor: ČTK, mach - 
19. května 2021
07:43

Rakousko dnes zahájilo velké rozvolnění protikoronavirových opatření. Provoz zahájí restaurace, hotely a kulturní instituce. Restrikce se začínají uvolňovat také v Nizozemí, Francii a Německu. Gastronomie a hotely se připravují na první hosty i turisty ze zahraničí. V Berlíně končí zákaz nočního vycházení.

Vláda kancléře Sebastiana Kurze rozhodla o rozvolnění ekonomiky, otevírají se restaurace, hotely a kulturní organizace. Počítá také s postupným rozběhem konání kongresů a veletrhů. Kromě gastronomických podniků a kulturní scény je ode dneška v Rakousku povoleno také sportování v uzavřených prostorech. Ubytovací zařízení budou k dispozici i návštěvníkům ze zahraničí.

Video  Pivo na zahrádce: Co kvůli němu musíte od pondělí podniknout?  - Mall.tv
Video se připravuje ...

Po vstupu do země z ČR a řady dalších zemí lidé už nebudou muset do karantény. Turisté u sebe ale budou muset mít doklad o očkování proti covidu-19, negativní test, případně potvrzení o uzdravení z nemoci.

Ve Francii se otevírají zahrádky restaurací a kaváren, které však budou mít kapacitu omezenou na 50 procent. Návštěvníkům se otevře i pařížský Louvre a další muzea, kina, divadla či koncertní sály. Začátek zákazu nočního vycházení se posune z dosavadních 19:00 na 21:00.

V Berlíně přestává platit epidemická nouzová brzda, opět tak bude možné v noci vycházet bez omezení. V německé metropoli se pod otevřeným nebem a za dodržení hygienických opatření mohou konat koncerty, divadelní představení či promítat filmy. Zábavní parky, zoo a venkovní bazény otevřou v Nizozemsku. Zahrádky restaurací a barů budou moci mít otevřeno až do osmi hodin večer.

MAMKA2316 ( 19. května 2021 12:51 )

VČESKU NÁHUBKY AVYHROŽOVANI POKUTOU AŽ 3 MILIONY !!!TEĎ JEN ČEKÁM ŽE BABIŠ VYTVOŘI DO VOLEB DALŠICH 50 000 MIST PRO UŘEDNIKY ABY HO VOLILI !!!! TO CHCE NOVOU KREV ZAVEDENÍ PROGRESIVNÍ DANĚ PODLE RAKOUSKA A TRESTNI PRÁVO Z RAKOUSKA !!JINAK TU BUDEME DO PĚTI LET ASI JAK PSI V ÚTULKU !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa