Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jihoafrická mutace koronaviru na Opavsku: Šest nakažených v jedné rodině po oslavě!

Aktualizováno -
12. května 2021
15:23
Autor: ČTK, rum - 
12. května 2021
12:25

Nakažených v Moravskoslezském kraji ubývá, v úterý bylo potvrzeno 251 lidí, což je o 97 lidí méně než před týdnem. Znepokojující ale je odhalení mutace u osmi lidí. Mají jihoafrický typ nemoci.

„Za včerejší den (úterý) další pokles, ale také jedna znepokojující zpráva. Máme v kraji identifikovaný rodinný klastr sedmi nakažených mutovaným koronavirem. V daný okamžik se ověřuje, zdali se jedná o mutaci brazilskou či jihoafrickou a dohledávají se všechny kontakty,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák. Odpoledne již bylo jasno - jde o jihoafrickou mutaci.

Mutovaným koronavirem se nakazilo šest rodinných příslušníků z Opavska a dva jejich známí. Nakazili se na oslavě, zdroj nákazy ale zatím hygienici neznají. V karanténě je v souvislosti s tímto případem 25 lidí. Hygienici pokračují v protiepidemickém šetření.

Podle Chytré karantény bylo v kraji od počátku epidemie pozitivně testováno 176 627 lidí, což je téměř 15 % obyvatel. Aktuálně je v evidenci 4875 nemocných i pozitivně testovaných bez příznaků.

VIDEO: Zdraží vstupné na kulturu? „Poloviční kapacita se nikomu nevyplatí,“ říká Kreuzmannová. 

Video  Zdraží vstupné na kulturu? „Poloviční kapacita se nikomu nevyplatí,“ říká Kreuzmannová.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

zirioges ( 12. května 2021 16:38 )

Tak Jihoafrická chřipečka
Přijela asi náhodou na dovolenou do kraje astmatiků

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa