Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přidusil ho respirátor? Moderátor zkolaboval v přímém přenosu, politici ho křísili

Autor: ula - 
21. března 2021
19:10

Politická debata byla zřejmě příliš na moderátora televize TA3, Norberta Dolinského. Krátce po začátku vysílání pořadu V politice, kde si politici vyměňovali názory ohledně vládní krize na Slovensku, si jeden z hostů všiml, že Dolinskému zřejmě není dobře. Moderátor nehnutě stál opřený o pultík a ačkoliv jej kamera nezabírala zblízka, bylo vidět, že něco není v pořádku. Jeden z přítomných politiků začal kvůli incidentu volat po diskusi o tom, zda jsou respirátory nezbytné a do jaké míry mohou způsobovat zdravotní potíže.

Hosty pořadu V politice byla poslankyně Jana Bittó Cigániková (SaS), dále poslanci Ľuboš Blaha (Smer-SD), Juraj Krúpa (OĽANO), Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD),Tomáš Taraba (nezávislý) a politický analytik Eduard Chmelár.

Právě měla slovo Cigániková, když se poslanec po moderátově pravici zeptal, zda nepotřebuje Dolinský vodu, protože nevypadá dobře. 

Dolinský nejprve nereagoval, pak řekl krátce „no...“ a další z hostů mu okamžitě donesl vodu a následně i židli. Poslanci pak prosí štáb za kamerou, aby někoho přivedl. Televize pak vysílání krátce přerušila.

„Ano, Norovi Dolinskému se udělalo během vysílání nevolno, proto jsme přerušili diskuzi naživo. Věříme, že šlo jen o krátkou indispozici, když se rozhodl, že po přestávce se vrátí k moderování relace,“ vysvětlila portálu Nový Čas ředitelka komunikace a strategického vývoje TA3 Oľga Dúbravská.

Chmelár k diskutujícím na facebooku: Vy hyeny!

Ke kolapsu se pak na sociálních sítích vyjádřil jeden z hostů relace, analytik Eduard Chmelár.

„Moderátor TA3 Noro Dolinský v přímém přenosu zkolaboval. Těsně před vysíláním jsem mu říkal, že v těch respirátorech se nedá dýchat, natož mluvit. Poslankyni Ciganikovou v prvním okamžiku napadlo, že bych to měl odmoderovat já, že bych je dal do latě jedna dva. Ale pan Dolinský je velký profesionál, pokračuje s vypětím sil dál. Klobouk dolů a držte mu palce. Pro mě bylo velmi silným momentem, že jsme ho tam křísili všichni, bez ohledu na politické přesvědčení, hádky okamžitě ustaly a zůstala jen čistá člověčina. Ještě to s námi není tak špatné,“ napsal Chmelár. 

Jak ale později doplnil, Dolinský nápor nezvládl a byla mu přivolána sanitka. Zároveň se Chmelár pustil do diskutujících. Ti to totiž brali jako signál, že respirátory jsou zdraví škodlivé.  „Tento status není o vašem zpochybnění protiepidemických opatření, ani o vaší bezohlednosti, vy hyeny. Je o obavách o zdraví konkrétního člověka. Pokud vás to nezajímá, alespoň nepište nesmysly a zdržte se hloupých poznámek,“ rozčílil se politický analytik. 

Blaha: Byl to hrozný pohled

Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) bere moderátorův kolaps jako podnět k diskusi o používání respirátorů.

„Na Slovensku bychom měli spustit seriózní diskusi o respirátorech. Dnes v přímém přenosu na TA3 zkolaboval moderátor Norbert Dolinský a řeknu vám, byl to hrozný pohled. Je dobré, že v té chvíli zvítězila lidskost a všichni do jednoho, ať už z opozice nebo koalice, jsme se mu snažili pomoci a chtěli jsme, aby pořad předčasně skončili, neboť zdraví je prioritou,“ zmínil Blaha.

„Moderátor to chtěl jako profík dobojovat, a tak jsme pokračovali ještě půlhodinu. Nakonec to i tak předčasně ukončil - a udělal správně, zdraví je nadevše. Politika v takových chvílích musí jít stranou,“ uvedl Blaha a doplnil: „V první řadě chci Norbertovi Dolinskému popřát hodně zdraví a opravdu bychom se měli upřímně zamyslet nad tím, do jaké míry jsou respirátory nezbytné při zvládání pandemie a do jaké míry mohou způsobovat zdravotní komplikace.“ 

Dolinský: Velmi děkuji za podporu

Ke svému kolapsu se nakonec vyjádřil i sám moderátor.

„Chci všem, kteří jste mě podpořili, upřímně a ze srdce poděkovat za podporu a všechna přání, ale i duchapřítomným poslancům Národní rady, kteří mě v poslední vteřině zachránili před ztrátou vědomí. Už je to lepší! Vážím si toho a velmi velmi děkuji,“ poděkoval Dolinský na svém facebooku.

Video  Poslanec a lékař Brázdil o boji s covidem: Jsme ve válce! A prevence? Češi neumí kašlat ani smrkat  - PSP ČR / Facebook - M. Brázdil
Video se připravuje ...

zirioges ( 22. března 2021 22:43 )

I profesionální sportovci by se v respirátorech při závodech udusili
Média nám postupně vykapou do jednoho posledního moderátora a diskutujícího

Uživatel_5514239 ( 22. března 2021 22:42 )

Tak vazeni, I me se udelalo zle, protoze mam respirator 12 hodin v kuse.skvela reach vsech zucastnenych. Gratulace slovenskemu baroda, ze u nich je to jeste v poradku. Panu Dolinskemu Premji hodne zdravi. Jinak dle meho nazoru newel dostatek kysliku, protoze Mel opravdu kvalitni respirator, ktery nepousti nic ven mimo prostor. Tudiz si myslim, ze spravne by stabilozovan ale NAVIC mu mel byt ihned sundan respirator aby se nadychal vzduchu a upustil z plic CO2

hejhej ( 22. března 2021 19:45 )

nezmar1:

hejhej ( 22. března 2021 19:44 )

Respirátor je otravný , neforemný!!!!! Také nehodlám vdechovat již vydechnutý vzduch. Venku ho odmítám nosit. Ten vir je ve vzduchu, to by jsme neměli doma větrat,aby nám náhodou vir nevlítnul do bytu. Všímám si, jak trpí lidé, kteří nosí brýle - mají je stále zamlžené. Se zamlženými brýlemi se musí "parádně" ze schodů.

krapotkin ( 22. března 2021 14:28 )

Jen se těš, budu se bránit s pistolí v ruce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa