Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pražský záchranář o kritické situaci: Každých deset minut vyjíždíme k pacientovi s koronavirem!

Autor: nec - 
25. února 2021
21:01

Téměř čtyři tisíce lidí od středečního dopoledne po síti šířily příspěvek pražského záchranáře Marka Uhlíře. Ten se veřejně podělil o své zkušenosti z práce - o to, s čím se jako záchranář denně potýká, ale i o to, co se děje v současné době ve zdravotnictví. Řeší například, že záchranáři jen v Praze vyjíždí denně zhruba ke stovce pacientů s potvrzeným koronavirem nebo podezřením na koronavirus, ale zmínil také, že v Česku lékaři, setry i záchranáři už pět měsíců dřou do úmoru.

Marek Uhlíř svým příspěvkem nechce pouze podat „svědectví“, jak on píše, ale i všem svým kolegům veřejně poděkovat. „Z reálně využitelných zhruba čtyř a půl tisíce akutních lůžek v Praze zbývá dnes pro pacienty s koronavirem 125, z toho jen šest na JIPech. Záchranka je přitom teď v Praze denně volána ke zhruba stovce pacientů s potvrzeným nebo suspektním koronavirem, tedy každých deset minut jeden výjezd spojený s koronavirem, každý třetí výjezd záchranky,“ popsal pražský záchranář.

„Sto lidí dnes, sto zítra, sto pozítří, sedm set za týden - ale pravděpodobně budou těžce nemocní přibývat, když čísla nakažených stále rostou. Jednou se budeme ptát, jak se nám to celé mohlo stát. Tohle je svědectví o tom, proč se nám to nestalo už v listopadu. Kolegové, díky,“ uvádí.

Chtěl bych podat svědectví o tom, co české zdravotnictví uneslo - jsem na záchrance jen na krátký úvazek a jen chvíli,...

Zveřejnil(a) Marek Uhlir dne Středa 24. února 2021

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa