Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blatného muž byl po fotbale odvolán jen napůl. Marounek nadále působí na ministerstvu

Autor: ČTK - 
20. února 2021
19:31

Úředník ministerstva zdravotnictví Jan Marounek, který byl v pátek kvůli své účasti na fotbalovém zápasu pražské Slavie s anglickým Leicesterem odvolán z postu zástupce hlavní hygieničky, zůstává i nadále ředitelem odboru ochrany veřejného zdraví. Jeho odvolání není podle služebního zákona možné, napsala ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek oznámil, že byl Marounek odvolán z pozice zástupce hlavní hygieničky Jarmily Rážové. Na dotaz ČTK mluvčí ministerstva dnes uvedla, že ředitelem odboru Marounek zůstává. „Odvolání z této pozice nemá v dané situaci oporu v zákoně o státní službě. Pan Marounek se svou účastí na fotbalovém utkání nedopustil porušení právního předpisu ani žádného mimořádného opatření,“ napsala ČTK Peterová.

Video  Blatný k Prymulovi: Kdo chce tvrdý lockdown, má jít příkladem. Ředitel Marounek schválil výjimku, pak šel na fotbal  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Blatný Marounka v pátek vyzval, aby se veřejně omluvil. Marounek fotbal sledoval na tribuně pro VIP hosty. Jeho odbor přitom rozhodoval o výjimce, na základě které mohl Leicester přijet na zápas do Prahy. Kvůli epidemickým opatřením se totiž některá utkání evropských pohárů odehrávají na neutrálních hřištích.

Marounek pro server iROZHLAS.cz uvedl, že se před zápasem zkoušel pilotní provoz testování proti koronaviru, na místě také osobně kontroloval nastavená hygienická a epidemická opatření. Také podle Rážové na místě opravdu kontroloval nastavená opatření. Podle hygieničky ale není jasné, proč využil sezení v lóži.

Dorazila celá řada osobností

Bezbrankový duel Evropské ligy byl přístupný pro několik stovek lidí, kteří předem podstoupili PCR test na covid-19 a měli na sobě respirátor, oznámil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Současně se omluvil za pozvání VIP hostů, označil to za morální selhání za situace, kdy nemohou na tribuny běžní fanoušci. Podle snímků ze zápasu byli v hledišti například kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra (ODS) nebo ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák a tenistka Petra Kvitová.

Kvůli účasti na fotbalovém duelu Evropské ligy premiér Andrej Babiš (ANO) ukončil spolupráci se svým poradcem, epidemiologem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou.

Video  Na zápase Slavie byl i Prymula. Pár hodin předtím vyzýval k tvrdému lockdownu  - iSport TV
Video se připravuje ...

tryskomys ( 21. února 2021 06:14 )

Uplně jste to vystihl,pak byla opravdu žranice lidově řečeno,přece jim z toho hrdinství se tam ukázat,vyhládlo,tak se najedla i stará.

villon ( 20. února 2021 22:04 )

V ANOfertu klasika, stejně jako Primula, Hnilda a spol. Národu čaulidí se zacpe huba a v podstatě bratrstvo kočičí pracky jede dál. Modrý straky blahý paměti hadr.

Covid_19 ( 20. února 2021 20:12 )

takže jediný borec letos ve vládě byl ministr Vojtěch, zbytek jsou ještě horší. Nyní vidíme, že ti co přišli po něm, jsou ještě podstatně horší . Všechna rozhodnutí vlády jsou taková nedotažená po právní stránce, protože nás řídí nemehla, které nemají schopné poradce, jen všehoschopné

backora ( 20. února 2021 19:56 )

to není pouze účast na fotbalovém zápasu, ale asi následoval raut, neboť jen na fotbal by nešly VIP manželky. To se ještě nestalo, že by krásky šli na fotbal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa