Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidé v uzavřených okresech hlásí první problémy: Zaručit se musela zákaznice, říká truhlář Rudolf

Autor: mor - 
14. února 2021
05:15

Třetí den jsou uzavřené okresy Cheb, Sokolov a Trutnov. Kromě dojíždění za prací a k lékaři potřebují lidé na nákup. Některým to uzávěra komplikuje.

Problémy mají v okolí Nejdku v Karlovarském okrese. Obec Šindelová, která je od něj vzdálena jen 10 kilometrů, už leží v okrese Sokolov. „Jezdili jsme do Nejdku na nákupy, to teď nesmíme. Nezbývá než dojet do Kraslic, ne vše tam ale pořídíme,“ říká Rudolf Kovařík. Známý je díky své meteorologické profesi. Málokdo ale ví, že je i velmi šikovným truhlářem. „Jako podnikatel žádné potvrzení o zaměstnání nemám. V pátek jsem jel do Karlovarského okresu montovat dřez, a musela to policistům během kontroly potvrdit přes telefon má zákaznice,“ dodává.

Neoblomní policisté

Policisté jsou na svých stanovištích nekompromisní. Od pátku do sobotního rána nepovolili vstup do uzavřených okresů na západě Čech v 503 případech. Nejčastějším důvodem zamítnutí byla turistika, nákupy, tankování pohonných hmot, sportovní vyžití nebo návštěvy známých.

Kapela nemá kde zkoušet

O zkušebnu dočasně přišla karlovarská hudební skupina Liwid. „Většina z nás žije přímo v Karlových Varech, ale zkušebnu máme v hale v Lokti v okrese Sokolov,“ říká frontman Jan Porada. Sám v Lokti sice i pracuje a propustku od zaměstnavatele má k dispozici, jenže zbylí členové kapely se za ním nedostanou.

Za zaplacení nákupu se musela zaručit další zákaznice. Za zaplacení nákupu se musela zaručit další zákaznice. | Blesk

fico ( 14. února 2021 08:07 )

No to jsou zase "problémy".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa