Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Schillerová se nepřipoutala, jela na kontrolu cen respirátorů. „Vykoupila“ se 10 tisíci

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
6. února 2021
18:41
Autor: simao, ČTK - 
6. února 2021
15:33

Vicepremiérka Alena Schillerová (za ANO) zveřejnila v sobotu video, jak vyrazila kontrolovat do obchodů ceny respirátorů. V autě se nepřipoutala, pochybení přiznala a na twitteru avizovala, že pošle 10 tisíc korun Českému sdružení obětí dopravních nehod.

„Dobrý den, přestože šlo o popojíždění na parkovišti, pás jsem mít měla. Byla to chyba, která mě velmi mrzí. Proto přispěji Českému sdružení obětí dopravních nehod částkou 10 tisíc korun,“ uvedla vicepremiérka Schillerová (za ANO) v sobotu na twitteru.

A to poté, co zveřejnila video, ve kterém vyrazila v autě na zadním sedadle spolujezdkyně na obhlídku obchodních řetězců a toho, kolik tam stojí respirátory.

Schillerová se nepřipoutala, chybu uznala. Tvrdí, že šlo o popojíždění na parkovišti, její tvrzení však zpochybňují diskutující na sociální síti. „Musím říct, že s tou dodávkou, co ji zrovna bere zleva, to na parkovišti musela být docela strkanice,“ napsala uživatelka Vilma.

Celou záležitost řeší i policie. „Zabýváme se tím kvůli podezření ze spáchání přestupku ze strany chráněné osoby. Přestupek lze řešit stejně jako u osob nepoužívajících policejní ochranu, tedy domluvou, příkazem na místě, nebo oznámením příslušnému správnímu orgánu,“ řekla Seznam Zprávám policejní mluvčí Kateřina Rendlová.

Za jízdu bez pásů hrozí podle serveru Novinky.cz tři trestné body v systému, pokuta do 2000 korun na místě, nebo správní řízení na úřadě, ve kterém může padnout pokuta do 2500 korun.

Schillerová vyrazila kontrolovat ceny respirátorů proto, že z důvodu nových mutací koronaviru vláda doporučuje přednostní využívání právě respirátorů namísto roušek, kvůli tomu dočasně na dva měsíce u kategorie FFP2 a vyšších zrušila daň z přidané hodnoty, aby zboží zpřístupnila většímu okruhu lidí.

Povinné jsou respirátory zatím jen pro instruktory a žáky v autoškolách. Roušky jsou nutné prakticky všude, při každém kontaktu s lidmi, kteří nejsou členy jedné domácnosti.

Video  Alena Schillerová, ministryně financí  - Markéta Mikešová
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 6. února 2021 22:00 )

Perfektni vtip

qtek ( 6. února 2021 18:53 )

měli by ji pozvat na přezkoušení, když si myslí, že parkoviště nejsou pozemní komunikace

LuCo ( 6. února 2021 16:13 )

Špiclů a udavačů bylo u nás vždy nadstandardní množství...

alenotakno ( 6. února 2021 16:04 )

Stal se hrozný zločin. No toš si představte, nebyla připoutána! No toš toto?
10 let ve III nápravné výchovné skupině! A už od zítřka!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa