Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Střízlivění“ po Bendově teplické oslavě: Další z hostů složil funkci, Husák převelen

Autor: simao, ČTK - 
27. ledna 2021
15:55

Účast na téhle party je vyšla draho. Milan Hnilička (ANO) již není poslancem, o politickou funkci přišel však i teplický zastupitel Michal Kasal (Pro sport a zdraví), předseda finančního výboru. Upozornil na to Český Rozhlas Radiožurnál. Bendovy padesátiny si nenechal ujít ani expremiér Jiří Paroubek, byť mluvil o pracovní návštěvě. Podobně jako třeba policejní šéf Vladislav Husák.

Oslavy padesátin Petra Bendy v době přísných koronavirových restrikcí a 5. stupni protiepidemického systému PES, který do jisté míry svázal život v Česku, dál budí pozornost. Deník Blesk upozornil na akci v Teplicích nikoliv nepodobnou a neméně třaskavou od té, kterou byla návštěva Romana Prymuly tehdy ještě coby ministra zdravotnictví v zavřené restauraci na Vyšehradě společně s Jaroslavem Faltýnkem (ANO).  

Do hotelu na Zámeckém náměstí v Teplicích dorazil i expremiér a Bendův přítel Jiří Paroubek, se kterým Benda spojil částečně svůj politický osud. Z ČSSD jej totiž následoval do projektu LEV 21, který exposlanec Benda, kmotr Paroubkovy dcery, pomáhal spoluzakládat.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zatímco Paroubek dnes veřejným činovníkem není, poslanec Milan Hnilička (ANO), který se po účasti na oslavě (byť stejně jako Paroubek tvrdil, že do hotelu dorazil na pracovní schůzku) vzdal mandátu, ano. Zůstal však v čele Národní sportovní agentury.

Kasal rezignoval, byl popřát spolužákovi Bendovi

Rezignovat se rozhodl i další účastník akce v hotelu Prince de Ligne – Michal Kasal (Pro Zdraví a Sport Teplice). A to na funkci člena zastupitelstva města Teplice. Uvedl, že byl popřát svému spolužákovi Petru Bendovi k narozeninám.

O účasti Kasala na oslavě v Bendově hotelu dnes informoval ČRo Radiožurnál. „Chápu a respektuji, že na kohokoliv ve veřejné funkci je pohlíženo jiným měřítkem, proto jsem dnes rezignoval na funkci člena zastupitelstva města Teplice. Tím zároveň končí i moje členství ve finančním výboru. Jinou veřejnou funkci nezastávám,“ uvedl Kasal, který finančnímu výboru předsedal.

S Petrem Bendou se Kasal podle svého vyjádření zná 40 let. „Kamarádi jsme od páté třídy základní školy. Minulý týden jsem mu k jeho 50. narozeninám byl skutečně popřát,“ uvedl s tím, že detaily nechce řešit veřejně.

Kasal byl před lety ekonomickým expertem NS-LEV 21, který Paroubek společně s Bendou založili po odchodu z ČSSD. Malé straně, která v žádných volbách neuspěla, věnoval 700 tisíc korun, upozornil server Česká pozice.

V Česku nyní musejí být zavřené vnitřní prostory restaurací, na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, na vnitřních i venkovních akcích se mohou setkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

Zavřena musejí být také ubytovací zařízení, výjimka platí pro pracovní cesty. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) však dnes po jednání krizového štábu uvedl, že v případě, že se prokáže zneužívání pracovních cest ve větší míře, můžou být i tyto radikálně omezeny a umožněny jen ve výjimečných případech.

Video  Hniličku a Šlégra nafotili na tajné oslavě. Omlouvám se, ponesu následky, řekl šéf NSA  - iSport.tv
Video se připravuje ...

Husák převelen

Policie případ prověřuje, pokud zjistí porušení vládních nařízení, předá věc k dořešení správním orgánům. Teplický magistrát zatím podle zjištění ČTK věc od policie neobdržel.

Sobotní oslavy se účastnil i liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, kterého policejní prezident Jan Švejdar odvolává z funkce.

Husák, který v hotelu v Teplicích také přespal, bude po svém odvolání z pozice libereckého krajského ředitele působit jako metodik policejního útvaru vzdělávání. O převelení požádal sám.

O „rodinném setkání“ prý nevěděl

„Vladislav Husák dnes doručil policejnímu prezidentovi žádost o převelení na jiné místo ve stejné služební hodnosti. Policejní prezident jeho žádosti vyhověl,“ uvedla mluvčí policejního prezidenta Kateřina Rendlová.

Husák pro web PressPort Magazín uvedl, že v hotelu měl domluvené setkání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o sportovní unii. Neupřesnil, o jaké. „To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratuloval,“ uvedl Husák pro web. Nezdůvodnil, proč účastníky neupozornil na to, že oslavy nejsou za nynější situace legální a proč nepožádal o rozpuštění party.

ingmarie ( 28. ledna 2021 02:42 )

Nejlepší byl místopředseda Rady ČT Šlěgr, který šel do toho teplickýho hotelu pracovat rovnou s dortem a jeho manželka tam vlekla obraz.

ingmarie ( 28. ledna 2021 02:35 )

Byla fajn

MajkaB ( 27. ledna 2021 20:51 )

A kdopak tam byl další? Jestlipak se dozvíme všechna jména - zatím jsou to možná "malé rybky"

MajkaB ( 27. ledna 2021 20:48 )

Jmenoval se Kott - ale to není podstatné.

brano34 ( 27. ledna 2021 20:07 )

Asi se epidemie ztratila
Konec opatření a hurá na pivko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa