Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ze sportovce „imobilní troskou“ za čtyři dny: Český lékař (40) popsal, jak ho málem zabil covid-19

Autor: rc - 
30. prosince 2020
05:01

Lékař (40), který na sociální síti vystupuje jako Simmar, se týden před začátkem vánočních svátků dozvěděl, že je pozitivní na nový typ koronaviru covid-19. Stačilo pár dní a muž, který neměl žádné zdravotní problémy a každý týden sportoval, skončil upoután na nemocničním lůžku.

„Je mi čtyřicet, třikrát týdně cvičím nebo plavu, nadváhu tuku nemám. Proč právě mě se rozhodl covid-19 zabít?“ napsal na twitter lékař, jenž na sociální síti vystupuje pod jménem Simmar. Tento příspěvek publikoval necelých čtrnáct dní poté, co na sociální síti oznámil, že je pozitivní na nový typ koronaviru covid-19, a nestráví tak Vánoce se svou dcerkou doma u stromečku. „Namísto konečně volna a Vánoc strávených s dcerou to bude marodění o samotě v izolaci,“ napsal 16. prosince na twitter. Stačilo však jen pár dní a skončil upoután na nemocniční lůžko. „5 dní od prvních pociťovaných příznaků do rozsáhlého oboustranného zápalu plic s nutností remdesiviru, plasmy atd.,“ popsal rapidní postup onemocnění muž, který byl dosud evidentně ve skvělé fyzické formě.

Imunita jako po chemoterapii

„Udělal to chytře: hned v úvodu mi ‚vypnul‘ imunitní systém (neturo a lymfopenie jako u chemoterapie) a pak ze mě během pěti dní udělal imobilní dušnou trosku. Tohle se nedalo předvídat,“ uvedl v příspěvku. Jak uvedl, přestože je člověk, který vyznává zdravý životní styl a netrpí přidruženou nemocí, v nemocnici takřka bojoval o život. „Tahle sv*ně se chová naprosto nepředvídatelně. Nelze před tím zavírat oči. Neexistuje způsob, jak odhadnout, že někdo je stoprocentně v bezpečí,“ apeluje klinický lékař s tím, že v listopadu byl jeho krevní obraz zcela v pořádku.

V boji s covidem-19 mu pomohla až dávka plasmy a remdesiviru. Přesto se stále cítí unavený, má kašel, je slabý a trpí bolestmi hlavy. „Mou snahou je poukázat na to, že reakce těla na tuhle s***i je čistě individuální, když mu zachutnáte, může to být vážné,“ dodal na sociální síti s tím, že se hodlá nechat očkovat hned, jakmile mu to bude doporučeno.

VIDEO: První dávka pro Babiše! V Česku začalo očkování proti covidu-19

Video  První dávka pro Babiše! V Česku začalo očkování proti covidu-19  - Blesk
Video se připravuje ...

bullshit ( 30. prosince 2020 19:08 )

Zase Ruský troll...

Julie1 ( 30. prosince 2020 14:54 )

Téměř všechny laboratoře provádějí test protilátek proti Covid 19 za úplatu. stačí si udělat protilátky IgG po prodělání cca za 400 Kč. jsou stejné jako po očkování a hned budete vědět na čem jste. Prohlídkou a diskusemi o nachlazení se pravdu nezjistíte .

brano34 ( 30. prosince 2020 12:53 )

Pohádky pro dospělé už tak brzy?

aIex_vykroutiI ( 30. prosince 2020 12:48 )

Tak v osmdesáti, devadesáti určitě.

aIex_vykroutiI ( 30. prosince 2020 12:47 )

Běž do p-i-č-i, ***. Tvoje komoušský názory nikoho nezajímají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa