Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Macron v karanténě oslavil 43. narozeniny. Brigitte (67) po muži teskní, utěšuje se jeho vůní

Autor: Darina Jíchová - 
22. prosince 2020
20:59

O Macronových je známé, že jako pár k sobě mají neuvěřitelně blízko a tráví spolu každou volnou chvilku. Jenže francouzský prezident Emmanuel Macron minulý týden oznámil, že má pozitivní test na koronavirus, manželku Brigitte, která ve svých 67 letech už spadá do ohrožené skupiny, tak musel opustit. Prezident je v karanténě v sídle La Lanterne, první dáma zůstala v Elysejském paláci. Macron v osamění oslavil v pondělí 21. prosince své 43. narozeniny, informoval magazín Gala.

V karanténě zůstane Macron do 24. prosince, na Štědrý den se dozví, jestli se může vrátit k manželce, nebo jestli jeho žena může přijet za ním. Sídlo La Lanterne v departmentu Yvelines během Macronovy prezidentury představuje pro manžele jakési „hnízdečko lásky a oázu klidu“, často sem jezdí, aby se zrelaxovali. Nyní tu Macron musí být sám.

První dáma má napilno:

Koronavirus přerušil tradici, kterou manželé dodržují i přes svůj nabitý program: společné snídaně, večeře a večery. Prezident má s sebou v La Lanterne jen velmi malý tým a veškeré schůzky vyřizuje online. Nemoc ho připravila rovněž o oslavu narozenin. Přestože Macronovi dělají všechno pro to, aby byli co nejvíce spolu, prezidentovy cesty do zahraničí často pár rozdělí. První dáma už si tak na odloučení od manžela zvykla.

První dáma se utěšuje manželovou vůní

První dáma má malý rituál, jak si manžela připomíná, když nemůže být s ní, který prozradily na Macronovou novinářky Ava Djamshidiová a Nathalie Schucková, které loni publikovaly její neautorizovaný životopis „Paní prezidentka“. Macronová si oblečení postříká manželovým parfémem, francouzský prezident používá Eau Sauvage od Diora. První dáma to vysvětlila tím, že „tak cítí jeho přítomnost“.

„Během pracovního dne si Emmanuel vyhradí chvíle, které patří jen Brigitte. Teď tu s ním ale Brigitte není, jen zřídka tak odloží telefon, nebo odejde od počítače,“ popsal pro Gala Macronovu karanténu jeden z jeho známých. I tak je ale první pár v kontaktu aspoň přes telefon a videohovory. „Prezidentův stav je dobrý a stabilní,“ okomentoval mluvčí Macronova kabinetu Gabriel Attal. Podle dalšího zdroje Macronová počítá minuty do chvíle, kdy bude moct za manželem.

Video  Ekonom Kovanda řekl, jak to bude s krizí v příštím roce. A letušky poslal na pole sbírat brambory  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa