Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Europoslanec si vyhodil z kopýtka na nelegální party. Načapali ho na okapu i s extází

Autor: ČTK, for - 
1. prosince 2020
19:09

Maďarský europoslanec József Szájer na tuto noc jen tak nezapomene. Rezignoval na svou funkci poté, co jej v pátek belgická policie přistihla v centru Bruselu na nedovoleném večírku s dalšími 24 lidmi. Člen strany Fidesz premiéra Viktora Orbána nejprve svou nedělní rezignaci vysvětloval „dlouhým obdobím reflexe“. Když však dnes belgická média přinesla informaci, že se ze zmíněného večírku pokusil před policejní kontrolou prchnout oknem, podle agentury Reuters přiznal svou účast.

V Belgii jsou podobně jako v některých dalších evropských zemích kvůli koronaviru uzavřené restaurace a bary. Belgická vláda v pátek oznámila, že se neotevřou nejméně do poloviny ledna. Ve stejný den podle místních médií policie přerušila divokou party 25 lidí, mezi nimiž údajně vedle europoslance byli i diplomaté.

Divoká party měla být údajně sexuálního charakteru a konala se poblíž Grand Place v historickém centru belgického hlavního města v pátek večer, jak uvádí list TheGuardian. Szájer si ale nejspíše nepřál být načapán, a tak vymyslel perfektní plán. Pokusil se utéci oknem a slézt po okapu dolů na ulici. 

„To není moje,“ tvrdil o extázi

Zpravodaj televize Euronews uvedl, že účastníci akce dostali pokuty 250 eur (6500 korun), její organizátor pak trojnásobek. Belgická koronavirová pravidla zakazují pořádání hromadných akcí v bytech, kam si je možné pozvat nanejvýš jednoho hosta za týden.

Maďarský poslanec József Szájer nečekaně rezignoval. Potvrdil účast na nelegálním večírku (1.12.2020). Maďarský poslanec József Szájer nečekaně rezignoval. Potvrdil účast na nelegálním večírku (1.12.2020). | Reuters

Szájer si toho nejspíše byl dobře vědom a právě proto se snažil prchnout. Kolemjdoucí si ale pána visícího na okapu všimli. Informaci o brilantním útěku později potvrdila i zástupkyně státního zástupce Sarah Durantová. The Guardian doplňuje, že v jeho batohu byla nalezena narkotika a že se snažil během identifikace získat diplomatickou imunitu. 

Druhý den Szájer uvedl, že se opravdu prokázal jako europoslanec. Popřel pak, že by bral drogy. „Nebral jsem drogy. Nabídl jsem policii, aby mi udělali test, ale neudělali to. Řekli mi, že našli pilulku extáze, ale nebyla moje. Nevím, kdo mi ji tam dal a proč,“ uvedl na obranu. 

Devětapadesátiletý Szájer podle maďarského webu Hungary Today svou nečekanou nedělní rezignaci nejprve doprovodil slovy, že pro něj je každodenní práce politika po 30 letech „stále větší duševní zátěží“. Dodal, že jeho rozhodnutí nemá žádnou souvislost se současným rozhodnutím maďarské vlády blokovat schválení unijního rozpočtu kvůli spojení peněz a vlády práva.

Poté, co se dnes jeho jméno objevilo v některých médiích v souvislosti s večírkem, svou účast na něm přiznal. Omluvil se také své rodině a svým voličům za tento přešlap. „Přebírám za to zodpovědnost,“ uvedl. Další dva diplomaté ve věku 43 a 33 byli podle The Guardian nalezeni na večírku spoře oděni. 

Video  Policejní zásah ukončil nelegální party v tajně otevřeném klubu v centru Prahy.  - Václav Burian Blesk.cz
Video se připravuje ...

BoziMilda ( 2. prosince 2020 19:45 )

Já bych to tak nehrotil, třeba tam byl pracovně, aby zjistil, jak takové smilstvo proti přírodě vypadá. Jistě měl roušku a kondom, aby nepřišel k pracovnímu úrazu.

Kopyto ( 2. prosince 2020 04:14 )

Politika je tak vyčerpávající, že není možné jít po schodech jako běžný,, smrtelník,, ale odcházet po okapu? Jo a to jen proto, že ta politická pakáž káže vodu a pije víno...

rapid15 ( 1. prosince 2020 23:23 )

Nesmiřitelný vyznavač tradičních křesťanských hodnot, tvrdý zastánce "tradiční" rodiny, homofob jak prase .
A nakonec se zjistilo, že po okapu prchá od sexuálních hrátek z gay klubu
Poněkud nedůstojný konec politické kariéry .
Ještě by bylo zajímavé vědět, kdože jsou ti diplomaté co si tam také užívali. Jistě řádní otcové od rodin, kterou výhradně smí tvořit muž a žena .

e.lesanova ( 1. prosince 2020 21:46 )

No, europoslanci jsou vůbec "výběrová" směska, tohle je jen jeden z nich

xarf ( 1. prosince 2020 20:27 )

kam se hrabe faltýnkův Vyšehrad

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa