Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Podnikatelé protestují proti vládě: Několik desítek jich prochází Prahou

Aktualizováno -
1. prosince 2020
14:51
Autor: ČTK - 
1. prosince 2020
11:35

Pár desítek zástupců podnikatelů a živnostníků se vydalo v úterý 1. prosince dopoledne protestovat proti vládě. Nesouhlasí se stylem vládnutí a rozhodování současné koalice ANO a ČSSD. Poukazují na to, že vláda Andreje Babiše (ANO) chce pouze posílit svou moc a podnikatelům dostatečně nepomohla během koronaviru. Průvod má jít trasu od pomníku druhého odboje v parku na Klárově k úřadu vlády. Akci svolaly Podnikatelské odbory.

Vláda podle předsedy výboru Podnikatelských odborů Radomila Bábka po celou dobu koronakrize, její jarní i podzimní vlny, jedná chaoticky, neefektivně a bezohledně vůči občanům ČR. „Vláda neudělala nic, aby zabránila onemocnění a zbytečným úmrtím lidí z nejohroženější skupiny starých a nemocných. Vláda svou neschopnost skrývá za náhlá rozhodnutí, změny pravidel ze dne na den, za příkazy a zákazy podpořené nouzovým stavem,“ uvedl Bábek před protestem.

Vláda podle něj přenesla ekonomickou zátěž koronakrize na malé podnikatele a živnostníky, kteří nesmí nebo nemohou vykonávat svou práci, jsou tak často zcela bez příjmů, přičemž pomoc malým podnikatelům a živnostníkům je velmi omezena a tvrdě podmiňována.

Vláda přislíbila pomoc podnikatelům v polovině listopadu:

Video Pomoc restauracím či fitkům: 500 Kč na den. Vláda schválila příspěvek podnikatelům s uzavřenými provozy. - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Podnikatelské odbory vytýkají vládě především nerespektování podnikatelského a živnostenského stavu, diskriminaci drobného podnikání a vytváření výhodných podmínek pro velké obchodní a výrobní firmy i matoucí a často zcela lživé informování veřejnosti o velikosti a podmínkách toho, jak vláda popisuje situaci. Celá akce byla svolána na facebooku a svoji účast přislíbilo přes 4 tisíce lidí.

kriv ( 1. prosince 2020 20:00 )

Chtít 70 až 80 procent ze zisku počítaného z od dobí před koronou na to mohli přijít jen vychcaní podnikatelé a to určitě propustili i zaměstnance. To by asi potom nechtěli uvolňování když by jim to takto sypalo bez práce a mohli si čvachtat zadky někde u moře nebo v Alpách na lyžích.

e.lesanova ( 1. prosince 2020 16:39 )

Známé stádo...nějak prořídli a tedy si musí, zoufalci, vypomoct fotkami ze zcela jiné akce

marlen52 ( 1. prosince 2020 15:57 )

jsou to magoři v celém světe je nouzový stav ale tady za to může vláda a hlavně Babiš ať řeknou jak by to řešili oni,věřím, že by blekotali ale nikdo by neřekl nic konkrétního

e.lesanova ( 1. prosince 2020 15:46 )

hejhej ( 1. prosince 2020 13:36 )

rubina:
Pár ubožáků, kteří se nudí a chtějí se zviditelnit. Budou remcat, ale nic kloudného z nich nevypadne. Všichni chtějí po vládě kompenzace, ale proč nedemostrují na zrušení naprosto zbytečného senátu, nehorázné příspěvky poslancům a senátorům za výbory, podvýbory a jiné zbytečnosti, které odčerpávají státní peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa