Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kim řádí kvůli koronaviru. Hlavní město v karanténě a popravy úředníků

Autor: sova - 
28. listopadu 2020
19:05

Také diktátorská Severní Korea přijímá opatření proti šíření koronaviru. Komunistický vůdce Kim Čong-un na to jde však po svém – nechal dvě osoby popravit a uzavřel hlavní město Pchjongjang. KLDR také zakázala rybolov a opustila výrobu soli z mořské hladiny. Tamní režim tak chce zabránit infikování vody koronavirem způsobujícím nemoc covid-19. Podle jihokorejských sousedů Kima trápí také vidina ekonomických dopadů šíření onemocnění. Píše o tom britský Daily Mail.

Jihokorejská tajná služba NIS také uvádí, že už v srpnu byl komunistickým režimem popraven vysoce postavený úředník za dovoz zboží ze zahraničí.

Člen jihokorejského národního shromáždění Ha Tae-keung citoval NIS, když uvedl, že Kim projevuje „nadměrný hněv“ a přijímá „iracionální opatření“ ohledně pandemie a jejího ekonomického dopadu. Muž také uvedl, že Severní Korea minulý měsíc popravila ekonomického úředníka odpovědného za klesající směnný kurz.

Hackeři se pokusili napadnout farmaceutickou firmu

KLDR nedávno uzavřela hlavní město Pchjongjang a severní provincii Jagang do karantény kvůli obavám z koronaviru. Ze zprávy NIS také vyplývá, že Severní Korea provedla neúspěšný hackerský pokus na jednu jihokorejskou farmaceutickou společnost, která se pokoušela vyvinout vakcínu proti koronaviru.

Představitelé tvrdé diktatury v Severní Koreji tvrdí, že na své půdě nenalezli jediný případ koronaviru, což je tvrzení zpochybňované odborníky v epidemiologické oblasti, ačkoli potvrzují, že země vyvíjí maximální úsilí, aby zabránila šíření viru.

Zavřená hranice s Čínou dělá Kimovi vrásky

Velké ohnisko v KLDR může mít katastrofální následky, neboť severokorejský systém zdravotní péče je v tristním stavu a trpí chronickým nedostatkem zdravotnického materiálu. Pandemie přinutila Severní Koreu už v lednu uzavřít hranici s Čínskou lidovou republikou, jejím největším obchodním partnerem.

Tento krok, spolu s řadou přírodních katastrof během léta, zasadil těžkou ránu ekonomice KLDR, která je navíc už tak zkoušena tvrdými sankcemi, které proti ní vedou Spojené státy.

bre-burda ( 29. listopadu 2020 00:21 )

Takhle se prosazuje výjimečný stav!

aIex_vykroutiI ( 28. listopadu 2020 22:31 )

Někteří vypadají, že už tam byli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa