Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prohřešků proti vládním opatřením přibylo: 180 přestupků za svátek. Klausovi to prošlo?

Autor: ČTK - 
29. října 2020
13:10

Prohřešků proti vládním protikoronavirovým opatřením ve středu přibylo. Policie v celém Česku zaznamenala ve sváteční den 180 přestupků, zatímco v úterý to bylo 101. Do těchto opatření patří třeba zavřené provozovny, shlukování lidí a od středy i zákaz nočního vycházení mezi 21:00 a 05:00. Údaje dnes ČTK poskytl mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Podle něj ale policie z krajů nikde nehlásí problém, že by se lidé shlukovali. Klid přičítá i nepřízni počasí a uzavření restaurací.

Za porušení vládních opatření uložili policisté ve středu 94 pokut a 52 přestupků poslali ke správnímu řízení. V úterý byla pokut proti středě třetina.

Liduprázdné ulice Česka po zákazu vycházení po 21.hodině Liduprázdné ulice Česka po zákazu vycházení po 21.hodině | ČTK / Taneček David

Policisté také dohlížejí na dodržování mimořádných opatření nařízených ministerstvem zdravotnictví, kam se řadí zejména nošení roušek. Ve středu policie zaznamenala porušení těchto nařízení v 564 případech a v úterý v 570 případech.  „Je to plus minus pořád stejné,“ řekl k vývoji Moravčík. Zda se někdo z policie zabývá případem bývalého prezidenta Václava Klause, který se ve středu promenoval na náměstí Republiky bez roušky a rozestupů, není zatím jasné.

Video  Projev bývalého prezidenta Václava Klause 28. října  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Brzo ráno a večer po 21:00 jsou podle nového vládního opatření platného od středy 28. října do konce nouzového stavu povoleny jen cesty za prací, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku nebo venčení psa do půl kilometru od bydliště. Lidé musejí případně prokázat, proč z domova vyrazili. Doklad je možné předložit i zpětně. Z vládních omezení policie kontroluje také povinnost nošení roušek a zákaz shlukování, podle nějž mohou být spolu nejvýše dva lidé, kteří nesdílejí domácnost.

e.lesanova ( 29. října 2020 17:05 )

Klausovo "gesto" bylo nechutným, sebestředným počinem starého narcise proti všem, kteří se snaží eliminovat množství nakažených, respektují pravidla a chtějí společně zmírnit dopad pandemie...Tohle bylo naprosto zbytečné a hloupé a tím Klaus získal v očích veřejnosti cenu menší než hadr na podlahu

strejda777 ( 29. října 2020 15:38 )

Tak Klausovi to prošlo? Fakt nikomu nevadí, že se ten narcis takhle vyvyšuje nad občany? Všichni dělají "mrtvého brouka"? Tak tohle je teprve pr.ů.se.r!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa