Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš vyzval Čechy: Obejměte manželku a zapomeňte na omezení. Lidé se přou o slzy v očích

Autor: sab - 
28. října 2020
14:45

Tentokrát ne televizní, ale facebookový projev přednesl premiér Andrej Babiš (ANO). U příležitosti 102. výročí vzniku Československa občany vyzval, aby „udělali něco pro naši zemi“. Předseda vlády s respirátorem ozdobeným českou vlajkou apeloval, aby lidé dodržovali vládní nařízení, ale také doporučil, aby na ně zapomněli a trávili sváteční volný den v rodinném kruhu.

„Dodržujte, prosím, všechna nařízená opatření. Omezte, prosím, kontakty s kamarády a kolegy, zůstaňte, prosím, doma, obejměte manželku, manžela, partnerku, partnera, děti či rodiče. Prožijte společně den, užijte si společné chvíle, kterých je v dnešní době málo. Sám to dobře vím,“ řekl premiér Andrej Babiš (ANO) u příležitosti výročí vzniku Československa na svém facebooku a dodal: „Zkuste na chvíli zapomenout na všechna ta omezení.“

Poděkování pracujícím, učitelům a rodičům

Zdůraznil, že jsou omezení obrovským náporem na psychiku. „Děkuji vám předem, že to pro Českou republiku a pro nás všechny uděláte,“ řekl předseda vlády se skleněným pohledem, na který upozornili i někteří diváci. „Pane premiére, děkuji za projev i za vaše slzy v očích,“ napsala sledující Stanislava. Podle jiných se ale Babiš přetvařoval.

Pak také poděkoval těm, kteří ve sváteční den pracují. „Udržujete v chodu stát a jeho klíčovou infrastrukturu,“ vzkázal. Poděkování ale směřoval konkrétně zdravotníkům, kteří bojují o životy v první linii, vojákům, policistům a hasičům.

Poděkoval také učitelům: „I když vím, že pracujete v neuvěřitelně těžkých podmínkách, být učitelem je teď jedna z nejdůležitějších profesí.“ Babiš přidal díky i rodičům, kteří se starají o své děti, které nemohou chodit do školy. Poděkování směřoval i firmám, podnikatelům a živnostníkům, kteří zaměstnávají lidi, i samotným zaměstnancům.

Babiš zmínil režiséra, co se "proslavil" mikinou

Premiér také lidem doporučil, aby se podívali na seriál České století, sám se prý na první díl seriálu od režiséra Roberta Sedláčka zrovna díval. „Pokud máte tu možnost, podívejte se na tento seriál třeba právě s rodinou a dětmi. Uvidíte Masaryka a další významné postavy československé historie,“ řekl Babiš s tím, že celý seriál je skvělý.

Právě režisér Robert Sedláček dostal od prezidenta Miloše Zemana přesně před šesti lety na Pražském hradě státní vyznamenání. Natočil například dokument Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny. Mnohé ale pohoršil, když tenkrát na slavnostní ceremoniál, který se letos kvůli koronavirové pandemii nekoná, dorazil v mikině.

Video  Babiš o konci Prymuly: Zemanovi předložil návrh na nového ministra zdravotnictví.  - Jan Jedlička, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Video  Babiš o covidu: Situaci zvládáme, formuláře v hospodách nebudou a nákupní doba pro seniory také ne.  - Blesk - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Maximilian ( 29. října 2020 06:45 )

Panu premiérovi na lidech nezáleží,to má marmat pravdu,ví o Kom mluvi

Maximilian ( 29. října 2020 06:43 )

Marmat se rozneznil,t r a p a s

Maximilian ( 29. října 2020 06:40 )

Maximilian ( 29. října 2020 06:39 )

Maximilian ( 29. října 2020 06:39 )

Projev psal Mara a spol.,slzy kapnul Mara a spol.,kdo je p.Bábis těžko říci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa