Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bazény musely ze dne na den zavřít: „Byl to šok, nejhorší je nejistota,“ říká šéfka akvaparku v Čestlicích

Autor: ČTK - 
9. října 2020
14:27

Nejnavštěvovanější tuzemský akvapark Aquapalace Praha má denní náklady, a to včetně osobních, 600 000 korun. Na 14 dní je přitom nelze snížit. Je třeba se stále starat o vodu jako za běžného provozu, zaměstnance na dva týdny není možné propustit. Pokud by nucené uzavření mělo trvat déle, provozovatel by potřeboval informaci už nyní, aby se dokázal připravit. Uzavření ze dne na den byl šok. Lidé od rána telefonují a žádají upřesňující informace, řekla generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

Vedení Aquapalace Praha podle Horákové očekávalo nějaké restrikce od pondělí, jak zaznívalo v médiích od politiků. „Oznámení vlády byl šok. Do včerejška (čtvrtka) jsme jeli bez omezení, bez snížení kapacity. Čekali jsme, že tak jak jsme do provozu v květnu a červnu postupně nabíhali, bude se to nyní vracet zpátky,“ uvedla Horáková.

Aquapalace měl podle Horákové obrovskou návštěvnost například v saunovém světě. Lidé, kteří sauny navštěvují, si tak posilují imunitu, a byli kvůli uzavření naštvaní, řekla. Stejný případ jsou návštěvníci, kteří chodí ráno kondičně plavat. Právě pravidelní zákazníci své návštěvy podle Horákové nijak neomezili. Aquapalace tento týden zaznamenal návštěvnost 1000 lidí denně, což není oproti loňsku téměř žádný rozdíl, řekla. S nárůstem počtu nakažených u lidí, kteří nechodí pravidelně, ale úbytek návštěv byl.

Horáková dále upozornila, že permanentky, které si lidé koupili, budou prodlouženy o dobu uzavření.

Nejhorší je nejistota

Nejhorší je podle Horákové nejistota, která nyní panuje. Není tak možné se se situací popasovat. „Na jaře při uvolňování s námi vláda komunikovala. Nyní jsme očekávali, že už jsme si prošlapali cestu a v případě dalších restrikcí budeme mít informace předem. Ale ukázalo se, že nemáme partnera, se kterým bychom mohli jednat,“ řekla.

Vzhledem k dalšímu uzavření provozu by měl stát podle Horákové nabídnout provozovatelům kompenzace. Z dosavadní pomoci Aquapalace podle ní využil jen program na podporu zaměstnanosti Antivirus.

Aquapalace Praha se nachází v Čestlicích u Prahy. Loni byl podle žebříčku agentury CzechTourism mezi zábavními turistickými cíli nejnavštěvovanějším místem. Zavítal do něj přes milion lidí, mezi všemi turistickými cíli ČR se umístil pátý.

Video  Aquapalace Praha v Čestlicích sází na rozvoj virtuální reality.  - David Zima
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa