Dobře rostlý smrk je o něco menší, než byli jeho slavní předchůdci, stejně jako oni je ale krásně rostlý. „Je přístupný pro těžkou techniku, výhodou je také to, že neroste daleko od Prahy. S tipem se nám ozval soukromý majitel,“ upřesnil Petr Hozák, provozní ředitel společnosti Taiko, která trhy na Staroměstském náměstí každoročně pořádá.

Jak to s nimi bude letos, zatím není jasné – kvůli koronavirové pandemii a přísným opatřením, která jsou v Česku nyní zavedena, totiž hrozí, že se trhy vůbec neuskuteční. „Společnost Taiko čeká na to, jak se bude vyvíjet aktuální situace s nařízeními v souvislosti s pandemií covid-19. Zároveň budou probíhat jednání se zástupci magistrátu hlavního města Prahy,“ uvedla mluvčí společnosti Hana Tietze. Rozhodnutí by podle ní mělo padnout do konce října – to je také nejzazší termín, kdy bude ještě možné trhy včas a řádně připravit.

Loňský smrk byl o tři metry vyšší, vyrostl do výšky 22 metrů na soukromém pozemku na dosah Českého ráje, Krkonoš a Jizerských hor - v Semilech v Libereckém kraji. 

Rozsvěcení vánočního stromu v roce 2019:

Video
Video se připravuje ...

Strom se na Staroměstském náměstí slavnostně rozsvítil 30. listopadu v 16:30. ČTK

Připomeňte si atmosféru loňských trhů v galerii:

Fotogalerie
82 fotografií