Dvě jednotky pražských a jedna jednotka středočeských hasičů měly v pátek odpoledne pořádně napilno. Z domu ve Starodubečské ulici se kouřilo, uvnitř totiž chytlo vybavení. „Jednu zraněnou osobu jsme předali pražským záchranářům,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „65letou ženu záchranáři převezli do vinohradské nemocnice na metabolickou jednotku, nadýchala se splodinami hoření,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchanářů Jana Poštová. Požár se podařilo rychle uhasit.

Kavka při té příležitosti varoval před nebezpečím požárů. „Myslete na to, že vánoční stromky jsou už suché,“ uvedl. O těchto svátcích je to zatím jediný případ, kdy ke vzplanutí vánočního stromečku došlo, čtyřikrát ale hořel adventní věnec.

Loni měli napilno

Loni měli kvůli požáru vánočních stromků napilno nejen hasiči - na Štědrý den chytl od prskavky stromeček v Lucemburské ulici na Vinohradech, při požáru zemřela 40letá žena a dva muži a malé dítě se zranili. Stromečky loni během svátků hořely i v Doležalově ulici v Praze 14, hasiči tehdy museli evakuovat z domu celkem 19 lidí, a v ulici Čs. armády v Praze 6. Požár stromečku, který chytl od prskavky, zaměstnal hasiče i po svátcích, v lednu.

Fotogalerie
4 fotografie