Radí řekl, že město na dohodu přistoupilo s ohledem na fakt, že soudní spor by pravděpodobně trval roky a město by muselo opravy zadávat jiným firmám za tržní, nikoliv nákladové ceny, které nabídly žalované firmy. Nad částku nákladů 750 000 korun ročně jsou podle schváleného dokumentu společnosti ochotny se na opravách podílet polovinou, druhou by platilo město.

Město také plánuje dostavbu areálu. Jak v pondělí řekl Chabr, v důsledku nutných úspor daných koronavirovou krizí se zatím nebude areál rozšiřovat o další venkovní atrakce, ale je nutné dobudovat vnitřní prostory. Ve spodní části budovy podle něj může být posilovna nebo obchody, v horní pak restaurace. Město nyní řeší, jestli nechá dostavbu na budoucích provozovatelích, nebo ji provede samo a k pronájmu bude nabízet již hotové prostory, dodal radní. „Rozhodnutí o tom, jak to bude dál, by mělo padnout v září,“ řekl.

Areál spravuje městská společnost Trade centre Praha (TSP) a bazénovou část najatá společnost Montservis. Stavba Šutky začala v roce 1987 a a předpokládaný termín dokončení byl rok 1994. Kvůli nedostatku peněz a restituci pozemků byly ale práce několikrát zastaveny. Slavnostní otevření Šutky se konalo 17. ledna 2013 a Praha za vybudování areálu zaplatila 748 milionů korun. Vedle padesátimetrového plaveckého bazénu mají návštěvníci k dispozici mimo jiné akvapark se skluzavkami a tobogány a dětský bazén. Kapacita areálu, který je bezbariérový, je asi 900 lidí. Parkoviště má kapacitu 270 míst.