Rekreační areál Pražačka

Venkovní koupání s kouskem přírody si můžete užít v areálu Pražačka v Praze 3. Bazén je rozdělen do tří funkčních zón: plavecké pro plavce (od 6:00 do 8:00 a poté po celý den od 10:00 do 21:30). Relaxační zóna s vířivkami je určena pro všechny, kteří se chtějí přijít zchladit a odpočívat. Rodinná zóna je plná atrakcí pro děti. K dispozici je občerstvení. Celodenní vstupné 160 Kč. Více na www.prazacka.cz

Koupaliště Divoká Šárka

Snad nejstudenější vodu má koupaliště Divoká Šárka, které se skrývá uprostřed divoké přírody a skal. Otužilejší jedinci se tak mohou osvěžit ve dvou bazénech, k dispozici je dětské brouzdaliště, menší tobogan, houpačky, skluzavky, trampolína a dětský hrad.  Dále si zde můžete zahrát stolní tenis nebo nohejbal či volejbal. Najdete tu i občerstvení. Otevřeno je denně 10:00–18:00. Celodenní vstupné je 120 Kč. Více na www.koupaliste-sarka.webnode.cz.

Autor: archiv

Koupaliště Ládví

Koupaliště na sídlišti Ládví nabízí předělaný bazén 30 × 12,5 metrů s dostatečnou hloubkou pro plavání. Vedle je dětské brouzdaliště. Součástí areálu jsou i dvě hřiště na pétanque a restaurace pro 40 osob s celoročním provozem. Celé koupaliště je bezbariérové. Slunění je možné i na travnatých plochách. Otevřeno denně 9:00–20:00, celodenní vstupné 150 Kč. Více na www.koupalisteladvi.cz.

Autor: archiv

Koupaliště Čakovice

Příjemný areál se vzrostlými stromy a trávníkem, 2 bazény, toboganem a občerstvením. Voda je tu kapku studenější, což ovšem v tropických dnech spíš uvítáte. K dispozici je dětský koutek i občerstvení. Otevřeno mají denně od 9:00 do 19:00, základní celodenní vstupné je 120 Kč. Více na www.cakosport.eu/index.php/koupalit.

Hostivařská přehrada

Největší přírodní koupání si můžete v Praze užít na Hostivařské přehradě. Jedna z pláží je nudistická. Najdete tu bohatou síť občerstvení i širokou nabídku letních sportů. K oblíbeným atrakcím patří obří skluzavka WATERSLIDE, vlek na WAKEBOARDING, dětské hřiště s lezeckou stěnou a trampolínami. Otevřeno denně 9:00–20:00, celodenní vstupné 120 Kč. Více na www.hostivarskaprehrada.cz.

Koupaliště Stírka

Příjemné koupaliště se nachází i v Praze 8-Kobylisích. K dispozici jsou bazény, zahrát si tu můžete volejbal, fotbálek, pétanque. Vyzkoušet si můžete i aquazorbing.  Otevřeno je denně od 9:00 do 20:00. Celodenní vstupné 150 Kč. Více na www.koupaliste-stirka.cz.

Koupaliště Motol

Pokud dáváte přednost přírodním vodním nádržím s protékající vodou, můžete zavítat do Motola. Je tu i možnost sportovního vyžití, zahrát si můžete například ping-pong, volejbal a další. Na bezpečnost dohlíží plavčík a v okolí je i nudistická pláž. Otevřeno je od 9:30 do 20:00, základní vstupné na celý den je 80 Kč. Více na www.koupalistemotol.cz.

Autor: archiv

Biotop Radotín

Koupání bez chemie nabízí biotop Radotín. V areálu se nachází koupací biologické jezero, převlékárny, venkovní sprchy, dětské hřiště, bufet a letní toalety. Celý areál je zatravněn s umělou závlahou. Otevřeno je denně od 9:00 do 20:00. Celodenní vstup 120 Kč (o víkendu 160 Kč). Více na www.biotopradotin.cz.

Biotop Lhotka

Biotop ve je k dispozici i na Lhotce nedaleko sídliště Novodvorská. Užít si tu můžete koupací jezero o rozloze 5570 m² s hloubkou v plavecké části až 3,25 m a v neplavecké části do 1 m. Voda je bez chloru – čistí se za pomoci rostlin. V areálu je i dětské brouzdaliště, šatny, sprchy a občerstvení. Otevřeno je denně od 9:00 do 20:00. Celodenní vstupné je 130 Kč. Více na www.koupaliste-lhotka.cz.

Plavecký areál Podolí

Bazén v Podolí je klasika, a není proto divu, že sem míří davy vodomilů. Zaplavat si můžete ve dvou venkovních bazénech, svést se na tobogánu, děti tu mají brouzdaliště. V areálu fungují i další relaxační a sportovní služby i občerstvení. Otevřeno je od 6:00 do 21:00. Zdarma je v provozu po celou otevírací dobu úschovna kol. Celodenní vstupné 190 Kč. Více na www.pspodoli.cz.

Autor: archiv

Nově koupání ve Vltavě

K možnosti přírodního koupání se vrací Žluté lázně v Podolí. Během července upraví provozovatel travnatou pláž pro snazší vstup do vody a na Vltavě vymezí pomocí nafukovacích tubusů o velikosti bazénu bezpečný prostor ke koupání. Provozovatel areálu, společnost Taiko, si nechal udělat hygienické testy vody, podle nichž je voda v řece sice studenější, ale čistá a vhodná ke koupání. Areál je otevřen denně od 9:00 do 24:00, vstupné 50Kč. Více na www.zlutelazne.cz

Koupaliště Vyžlovka

Přírodní koupaliště Vyžlovka je zajímavým místem pro relaxaci, sportovní činnost, různé druhy zábavy a také ideální prostředí pro děti. Odpočívat je možné na prostorné travnaté ploše podél rybníka. Areál koupaliště je otevřen denně od 10:00 do 18:00 podle počasí Cena: 40 Kč za den dospělí, 20 Kč děti. Více na www.vyzlovka.cz.

Hlídejte si kvalitu!

Pokud se chcete vyhnout případným zdravotním komplikacím, vyplatí se sledovat aktuální stav kvality vody v koupalištích v hlavním městě. Aktuální informace najdete na www.hygpraha.cz.

Autor: archiv

TIP redakce:Koupaliště Klánovice

Areál je ideální k relaxaci i k aktivnímu odpočinku. K dispozici je bazén i veškeré zázemí. Pro děti jsou k dispozici dvě dětská hřiště, trampolíny, houpací zvířátka, stůl na stolní tenis, minigolf a pro sportovně založené hřiště na plážový volejbal. Otevřeno je od pondělí do pátku 10:00 až 19:00, v sobotu a v neděli od 9:00 do 19:00. Celodenní vstupné 130 Kč. Více na www.koupalisteklanovice.cz.

Autor: archiv