Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zděšené zoo na jihu Moravy: Zavřít jsme měli v pondělí, ale museli jsme už v pátek

Autor: Hynek Zdeněk - 
9. října 2020
15:00

Ve čtvrtek 8. října odpoledne se dozvěděly, že od pondělí 12. října musí zavřít kvůli obavám z šíření covid-19 nejen vnitřní, ale i vnější prostory. Zoologické zahrady se chystaly zřejmě na poslední otevřený říjnový víkend. Jenže, za pár hodin přišla další studená sprcha – zavřít musely hned v pátek.

„Byli jsme opravdu hodně překvapeni. Ministr zdravotnictví ohlásil, že se zoologické zahrady zavřou v pondělí a večer na webu ministerstva již bylo, že musíme zavřít v pátek,“ vysvětlila mluvčí hodonínské zoo Marie Blahová.

Zoo navíc upozorňuje, že některým lidem páteční uzavření zoo přineslo velké problémy. „Máme tady stánek s občerstvením. Jeho majitel si vyslechl rozhodnutí ministra zdravotnictví, nakoupil potraviny a chystal se na víkendový provoz. Teď může prakticky vše vyhodit, je nám ho líto,“ přiznala mluvčí hodonínské zoo.

Rozčarování i v Brně

Podobně zaskočeni byli i v brněnské zoologické zahradě. „Odpoledne se dozvíme, že zavřeme v pondělí, večer, že už v pátek. Když jsme museli zavřít na jaře, způsobilo nám to ztrátu v řádech milionů korun. Nyní bude menší, do zoo totiž v těchto dnech lidé už moc nechodili,“ vysvětlil mluvčí zoo Michal Vaňáč.

Obě zoo připravila pro návštěvníky alespoň online přenosy z krmení zvířat a pohled do aktuálně nejvíce sledovaných výběhů. „U nás lidé chodili poslední dobou nejvíce na pandy červené a na medvědici Coru,“ řekl Vaňáč.

„Magnetem je lví rodinka, kterou jsme teprve nedávno spojili dohromady,“ dodala Blahová.

VIDEO: Velkým lákadlem hodonínské zoo je lví rodinka.

frantacizek ( 9. října 2020 17:24 )

ať to ten stánkař dá ku náhradě ministerstvu zdravotnictví a tam by to měl dát k náhradě z platu plukovníka Prymuly Andrej Babiš. Proč by za jeho rozhodovací aroganci měli platit občané. Takhle to u nás ale nefunguje, takhle by to fungovalo v Německu.. Tam by se to ale vůbec nestalo..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa