Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze otevřou tři nová odběrová místa: Na „kulaťáku“, u Džbánu a v Nemocnici Na Františku

Autor: ČTK - 
17. září 2020
12:24

V hlavním městě přibudou v následujících týdnech tři nová odběrová místa pro testování na nový koronavirus. Budou v první a šesté městské části. Praha se potýká s nedostatečnou kapacitou odběrových míst, nyní činí 6600 odběrů denně. Praha je nejhůře postižený region epidemií nemoci covid-19 v Česku.

V příštím týdnu by se mělo otevřít nové místo na Vítězném náměstí v Praze 6 a další by mělo být u koupaliště Džbán. Třetí místo pak vznikne v Nemocnici Na Františku v Praze 1. „Minulý týden jsme dostali od hygieniků povolení, že tady může být,“ řekl náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN).

Středočeši míří do Prahy

Problém v hlavním městě podle Hlubučka je, že na testy přijíždí velké množství Středočechů. Oproti kapacitě 6600 odběrů denně v Praze má Středočeský kraj kapacitu 600 odběrů. Navíc o víkendu podle něho testuje ještě méně. „Přitom kraj má dvakrát víc obyvatel než Praha,“ řekl Hlubuček.

V Praze se v současné době mohou nechat lidé otestovat na 22 místech, z nichž 17 funguje pro samoplátce. Naposledy bylo otevřeno odběrové místo na Václavském náměstí v centru města.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa