Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus v České televizi: Ve zpravodajství onemocnělo pět lidí, fungování to neomezí

Autor: sova, trm - 
10. září 2020
22:45

Koronavirus se dostal i do zpravodajství veřejnoprávní České televize. Aktuálně se s nákazou potýká pět zaměstnanců, potvrdil Blesk Zprávám Filip Platoš z tiskového oddělení ČT. Kvůli nákaze hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě i moderátor Václav Moravec, Rážová byla hostem jeho pořadu jen pár dní předtím, než u ní testy koronavirus prokázaly.

Roušky, dezinfekce hned u vstupu, omezení návštěv. To je stručný výčet opatření, která ČT zavedla, aby eliminovala nákazu koronavirem. Ani to nestačilo. V současné době se s nákazou potýká pět zaměstnanců. „V redakci Zpravodajství nad to platí ještě přísnější pravidla, která umožňují minimalizaci osobního kontaktu mezi zaměstnanci. Redakce rovněž přistoupila k preventivnímu testování. Díky němu bylo v poslední době detekováno pět aktivních případů,“ potvrdil Blesk Zprávám Platoš.

ČT už na počátcích epidemie změnila provoz zpravodajství, redaktoři a další zaměstnanci se střídají v týmech.

Podle zdrojů Blesk Zpráv se některé nové případy objevily poté, co byla pozitivně testovaná na koronavirus hlavní hygienička Jarmila Rážová. Ta byla jen dva dny předtím hostem Otázek Václava Moravce, kde diskutovali všichni hosté bez roušek. 

Rážová „poslala“ do karantény či izolace víc než 150 lidí. Kromě ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) a zaměstnanců ministerstva také řadu novinářů, se kterými se setkala.

Do karantény dobrovolně nastoupil i moderátor Václav Moravec, poslední OVM Česká televize odvysílala prostřednictvím telemostu.

Aktuální případy podle Platoše fungování ČT nijak neomezí. „Celkem v budově zpravodajství pracuje kolem šesti set lidí, nejen novinářů, ale i technických či administrativních profesí. Díky směnnému provozu v tuto chvíli neznamená odhalení aktivních případů pro zpravodajství České televize žádné významné komplikace,“  doplnil Platoš.

Video  „Epidemii jsme zvládli dobře.“ Hygienička Rážová o práci svých kolegů a taky o vyčerpání  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

krapotkin ( 11. září 2020 06:50 )

Proč by to mělo omezit chod ČT ? Živíme tam dost žvanilů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa