Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už šest nakažených po párty v klubu Rodeo v Praze! Lidé se nám hlásí sami, říká majitel

Pražský klub Rodeo, ve kterém se potvrdila nákaza u jednoho z návštěvníků párty, je zavřený.
Pražský klub Rodeo, ve kterém se potvrdila nákaza u jednoho z návštěvníků párty, je zavřený.  (Autor: koláž Blesk.cz, rodeopraha.cz)
Autor: nec - 
6. září 2020
18:22

Po Techtle Mechtle další pražský noční podnik řeší nákazu koronavirem! Tentokrát do klubu Rodeo - Ječná covid-19 zavlekl jeden z návštěvníků párty v sobotu 29. srpna. Vedení Rodea se rozhodlo prostory ihned uzavřít a své zaměstnance poslalo do karantény. Podle majitele klubu Jiřího Hrdličky se osudný večer párty zúčastnilo zhruba 90 různých lidí. 

Taneční klub Rodeo nechal majitel Jiří Hrdlička uzavřít v sobotu 5. září ihned poté, co se o nákaze dozvěděl. „Všichni čtyři zaměstnanci mají nařízenou pracovní karanténu v domácím prostředí do doby testu, tj. v pondělí,” napsal Hrdlička pro Blesk.cz. 

Podle jeho slov vedení klubu zatím nikdo z hygieny nekontaktoval a přistoupilo k uzavření podniku a dalším opatřením z vlastní iniciativy, aby se zamezilo dalšímu šíření koronaviru. „Aktuálně máme objednané dezinfikování prostoru klubu ozonem, které proběhne v tomto týdnu. Klub zůstane uzavřený minimálně do doby, než nebudeme mít všechny negativní testy zaměstnanců a zároveň neproběhne 2x dezinfekce ozonem,” prozradil. 

Víc nakažených

Hrdlička Blesku také potvrdil, že už ví celkem o pěti dalších nakažených z osudného večera. „Informaci máme přímo od těchto zákazníků a provádíme vlastní trasování,” prozradil. A nakažených může být ještě víc! Ten večer, kdy do klubu zavítal někdo pozitivní na koronavirus přesto, že si u vstupu každý návštěvník musel vydezinfikovat ruce a byla mu změřena teplota, přišlo přibližně 90 různých osob.

 

BoziMilda ( 6. září 2020 18:46 )

Mluvíte o hlavní hygieničce, která se nakazila ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa