Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babišova poslankyně promluvila z karantény: Nikdo se na Karlu nemůže zlobit, chránila se vždy

Autor: Jakub Veinlich - 
26. srpna 2020
05:30

Kvůli bývalé ministryni pro místní rozvoj a obrany Karle Šlechtové (za ANO), u které se potvrdila nákaza covid-19, jsou v karanténě také někteří její kolegové. Na výsledky testů čeká například i poslankyně Monika Červíčková (za ANO). Právě ona je ve Sněmovně Šlechtové nejblíže, sdílí spolu totiž společnou kancelář. Žádné příznaky ale Červíčková nemá, bývalá ministryně navíc prý ve Sněmovně patřila vždy k těm, kteří nosili neustále raději roušku a dodržovali pravidla. Minulou středu navíc prý nevypadala, že by měla být koronavirem nakažená. Jak probíhalo šetření ve Sněmovně, řekla Červíčková Blesk Zprávám v krátkém rozhovoru.  

Týká se vás také testování na covid-19 vzhledem k tomu, že se pohybujete ve Sněmovně v blízkosti Karly Šlechtové?

Ano, jsem v karanténě.

Proč vás do ní hygienici poslali?  

Poslanecká sněmovna mě uvedla jako blízkou osobu, která byla nejblíž kolegyni Šlechtové, a i ona mě uvedla jako nejbližší osobu, protože s ní sdílím také jednu kancelář. Poté mě hygienici kontaktovali a následně mi přišlo také rozhodnutí o určení karantény.

A ta karanténa je preventivní, nebo jste byla také pozitivně testovaná?

Je to preventivní, protože stále ještě čekám na výsledek testů. Jsem ale naprosto bez příznaků, takže předpokládám negativní výsledek testu, který by měl být nejpozději ve středu.

Kvůli podezření na nákazu koronavirem u poslankyně Šlechtové vás Sněmovna kontaktovala ještě minulý týden, kdy byla mimořádná schůze Sněmovny, nebo až v tomto týdnu?

Myslím, že v minulém týdnu to ještě ani nikdo nevěděl. Pokud je mi známo, tak i kolegyně Šlechtová to zjistila až daleko později než minulý týden. Vše se řešilo až v pondělí, předpokládám, že až tehdy paní poslankyně na vše přišla a od té doby je to rychlá akce.

U vás tedy žádné příznaky nepozorujete?

Zatím ne. Nejsem si žádných vědoma.

S paní poslankyní jste o nákaze nějakým způsobem mluvila? Co vám k ní řekla? Někdy se totiž lidé na sebe dívají přes prsty…

Mluvili jsme spolu. Radost z toho nemá, ale já tomu naprosto rozumím. Ve Sněmovně skutečně neměla žádné příznaky. Takže se na ni rozhodně nemůže nikdo zlobit. O to víc, že kolegyně Šlechtová po celou dobu až doteď byla snad nejvíce obezřetná, po celou dobu snad na všech záznamech měla vždy roušku. O to víc je to paradox, že zrovna ona je ta, která je pozitivní. Ale nikdo z nás neví, kde k tomu přijde. To může být v obchodě, kdekoliv jinde. Jak ale říkám, ve středu v žádném případě žádné příznaky neměla, takže na ni určitě nikdo nebude nijak naštvaný. Není opravdu důvod.

animka ( 26. srpna 2020 08:10 )

Chybí informace, kde byla na dovolené!

Matos7 ( 26. srpna 2020 07:42 )

Nemohla to chytit na Moto GP v Brně jak se sápala na Valentina Rossiho?

Deneček ( 26. srpna 2020 05:48 )

Zatím sem nikde nečetl,kde to chytla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa