Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězení zakázalo trestancům roušky. Prý by je mohli sníst nebo s nimi ještě zaútočit

Autor: sova - 
12. července 2020
23:40

Věznice v okresu Madison v americké Alabamě nadále odmítá vězňům dávat roušky. A to i přesto, že v zařízení je již první případ dozorce nakaženého koronavirem. Podle mluvčího věznice znamenají roušky bezpečnostní riziko. Vězni by je prý mohli spolknout nebo je dokonce využít jako zbraně. Upozornil na to web Novinky.cz.

Courtney Moore byl na konci června zatčen za přestupek během protestů a krátce byl uvězněn ve vězení Madison County. Policisté ani dozorci roušku neměli a zakrátko o ni přišel i Moore. Dozorci mu ji totiž zabavili.

Je to šílené. Byl jsem vystaven nebezpečnému prostředí. Myslím, že je to od nich velice nezodpovědné, když ví, jak jsou roušky důležité,“ řekl rozčarovaný Moore pro alabamský server Al.com.

Během mužova uvěznění ještě věznice nehlásila žádný případ nákazy koronavirem, avšak minulý týden šerif Kevin Turner potvrdil, že byl jeden z dozorců skutečně testován pozitivně. Mluvčí šerifa Brent Patterson pak prohlásil, že dozorci nyní budou roušky nosit, vězni je však nedostanou.

Dáte jim roušku s kovovou klipsnou a oni ji snědí. Spolknou ji,“ uvedl Patterson. Podle něj by tak mohli vězni ublížit sobě nebo ostatním. Roušky bez kovových částí by prý vězni mohli použít k vytvoření lan, která by eventuálně mohli použít ke škrcení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi