Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Boží dopuštění na britských plážích, lidé dorazili už ve tři ráno. „Buďte doma,“ prosí úřady

Autor: Darina Jíchová - 
8. srpna 2020
12:30

Vedro není jen v Česku. Brity tento víkend čekají nejteplejší srpnové dny od roku 2003, teploty budou přesahovat 35 °C. Kvůli koronaviru, který způsobuje nemoc covid-19, by ale úřady byly nejradši, kdyby lidé zůstávali doma. Podle snímků z místních pláží Britové ale jasně dali najevo, co si o takovýchto doporučeních myslí, například v přímořském letovisku Bournemouth už dopoledne bylo plno na 19 z 24 pláží, informoval list Daily Mail.

Návštěvníci pláží se evidentně nákazy neobávají, přestože počet infikovaných se zvyšuje, za posledních 24 hodin Británie zaznamenala 950 nových případů. Lidé na pláž přišli bez roušek. Řada domácích turistů kolem pobřeží stanuje, aby si zajistili ta nejlepší místa na pláži, další k moři dojíždí. První lidé na pláži se objevili už ve tři ráno.

Nazvané pláže ve Velké Británii navzdory pandemii koronaviru (31.7.2020) Nazvané pláže ve Velké Británii navzdory pandemii koronaviru (31.7.2020) | Reuters

Plné pláže i hospody

„Bylo to boží dopuštění,“ takhle situaci na bournemouthských plážích v pátek popsaly tamní úřady, které apelují na Brity, aby byli doma. „Do půl jedenácté byly pláže úplně přecpané,“ dodaly úřady. Očekávají, že situace o víkendu bude ještě horší, neboť má být větší vedro. „Pláže včetně poloostrovu Sandbanks spadají pod kategorii míst, kterým by se lidé měli vyhýbat, protože zde není možné dodržovat pravidla sociálního odstupu,“ připomněly úřady.

„Pokud uvažujete, že byste k nám přijeli, prosím, rozmyslete si to,“ vyzval radní přímořského velšského města Pwllheli Dylan Bullard. „Parkoviště jsou plná, mnoho lidí parkuje na zakázaných místech. V tuto chvíli není možné sociální distancování, je tu tolik lidí. Před obchody i restauracemi se tvoří fronty,“ popsal Bullard.

Místní: Turisti jsou idioti

Situaci těžce nesou i obyvatelé pobřežních obcí. „Jezdí sem s auty narvanými bordelem, který pak nechávají na našich plážích. Jsou to lehkomyslní idioti,“ stěžují si místní. Po západu slunce turisté zaplní blízká města, hlavně jejich bary a restaurace, podle svědků jen málokdo z nich nosí roušky a zcela ignorují dodržování bezpečných rozestupů. Místní se obávají, že kvůli nim půjdou znovu do karantény.

Sakthi Karunanithi, šéf resortu zdravotnictví pro Lancashire, kde se řada letovisek nachází, upozornil, že oblast je „místem připravovaného zásahu“. Dodal také, že mezi nakaženými v tomto okresu jsou převážně lidé kolem 30 let a mladší. Karantény se tak bojí i obyvatelé okresního města Lancashire, místní úřady apelují hlavně na mladé rezidenty, aby dodržovali přijaté restrikce a opatření.

Počty nakažených

Dennodenně stoupá počet nových případů covidu-19, zdravotníci se obávají druhé vlny. Statistici mají za to, že se každý den může nakazit až 3700 osob. Což ale naznačuje, že se nákaza trochu zpomaluje, ještě minulý týden premiér Boris Johnson, který si rovněž prošel koronavirem, mluvil o tom, že se za den infikuje až 4200 lidí. Také on se opíral o údaje z Britského statistického úřadu (ONS).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

chocovina@seznam.cz ( 8. srpna 2020 22:02 )

V první řadě bych si pořídil aktuální fotky z daného místa. Máte v 3 až 4 roky staré fotky které Váni nejsou z dané lokality.
Za druhé odstupy jsou zde dodržovány a kontrolovány nejen plavčíky , ale i policii a pobřežní stráží.
Lide sami osobě si odstupy dost hlídají a jsou leckdy neprijmni když se jim nezdá , že jste dost daleko.
Mohu potvrdit své tvrzení z první ruky.

rosicak ( 8. srpna 2020 15:20 )

Je vidět, že vlastní hloupostí oplývá nejen český národ, ale táhne se to celou Evropou.

PPP150W ( 8. srpna 2020 15:19 )

Je nutné někoho urážet jen proto, že má jiný názor? Cítíte se nadřazení nad Slováky?

alter012 ( 8. srpna 2020 14:45 )

Asi nejaký nový spôsob komunitnej samovraždy ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa