Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Druhá vlna už je v Německu,“ přiznal premiér Saska. Sousedé řeší nakažené dovolenkáře

Autor: sova - 
27. července 2020
22:22

Dlouholetý politický spolupracovník německé kancléřky Angely Merkelové a její stranický kolega z řad křesťanských demokratů prohlásil, že druhá vlna nákazy koronavirem už zasáhla Německo. Řekl to novinám Rheinische Post. Podle vlastních slov je „každý den svědkem nových a nových ohnisek nákazy“.

 

Premiér východoněmecké spolkové země Sasko, která sousedí s Českou republikou, Michael Kretschmer, varoval občany tento víkend, kdy v pátek a v sobotu zaznamenalo Německo nárůst přes 800 nakažených. V souvislosti s tím vzrostlo i reprodukční číslo (průměrný počet lidí, které infikuje nakažený jedinec) Německa, které nyní činí 1,08. Ještě ve čtvrtek přitom bylo na úrovni 0,93.

Hygienici a zdravotní úřady uvedly, že nové případy byly vyvolány oslavami nebo shromážděními o velkém počtu lidí a návratem některých Němců z dovolených. Kromě toho bylo o víkendu posláno do karantény přibližně 500 pracovníků z velké farmy v Bavorsku.

Na farmě v obci Mamming bylo na covid-19 pozitivně testováno nejméně 174 sezonních pracovníků. Na farmě v obci Mamming bylo na covid-19 pozitivně testováno nejméně 174 sezonních pracovníků. | Reuters

Bezplatný test pro každého

Na farmě v obci Mamming bylo pozitivně testováno nejméně 174 sezonních pracovníků. Většina z nich je z Maďarska, Rumunska, Bulharska a Ukrajiny. Novinkou je, že každému, kdo se vrací do Německa, bude při průchodu letištěm nabídnut bezplatný test na koronavirus. Opatření bylo tamní vládou zavedeno v pátek.

Navzdory nárůstu případů vykazuje Německo ve srovnání se svými evropskými sousedy relativně nízkou úmrtnost. Doposud tak zaznamenalo celkem 9118 úmrtí. Infikovalo se celkem 205 609 osob.

Michal nobl ( 28. července 2020 07:38 )

Tak jsem zvedav co přitáhnou naší dovolenkari. Zahraniční dělníky nechte doma tady mate dost českých netahel co tu praci zastanou.Z vlády můžou jít taky na re kvalifikaci,stejně tam jsou zbitecni

Lubomír Babáček ( 27. července 2020 23:17 )

Já to vidím hodně zle, mám ten pocit, že kolem našeho baráku zrovna proběhla třetí vlna spolu se čtvrtou bavlnou.

Matos7 ( 27. července 2020 23:10 )

Az se budou vracet naši dovolenkari, tak to Vojtěch ututla a zveřejnění svoje neochvejna čísla. Dauner,ted už nám nepomůže ani Pán bůh

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa