Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slevy na lázně 4000 Kč: Dostálová slibuje uspokojit víc lidí, jenže... Kde je háček?

Autor: bel - 
5. července 2020
05:15

Máte smůlu, ale u nás slevu 4 tisíce neuplatníte. Hned v první den, kdy ministerstvo pro místní rozvoj Kláry Dostálové (49, ANO) začalo Čechům dotovat pobyty v lázních, musela některá zařízení začít zájemce odmítat. A zřejmě budou muset i nadále.

Čtyři tisícovky za týdenní pobyt v lázních za vás od středy zaplatí stát. Po lákavé nabídce hned v první den, kdy ministerstvo vouchery spustilo, skočilo přes 15 tisíc lidí. Jenže záhy zjistili, že nemohou jet vždy tam, kam by si přáli.

Důvodem nejsou ani tak omezené ubytovací kapacity, jako spíše počet voucherů, který na jednotlivá zařízení připadá. V sobotu to bylo zhruba 1350 poukazů. Přitom k pátku už si vouchery, na něž MMR vyčlenilo zhruba miliardu korun a které lze uplatnit jen do konce letošního roku, stáhlo zhruba 54 tisíc Čechů.

Češi chtějí do Třeboně a Luhačovic. Jenže...

Největší zájem podle ministryně je třeba o Lázně Luhačovice na Zlínsku či jihočeskou Třeboň. A zrovna ty patří k těm, které zájemce kvůli vyčerpaným kapacitám přidělených voucherů musí odmítat. „Limity se velmi brzy zvýší,“ řekla včera Blesku Dostálová.

Každé zařízení by nově mohlo přijmout až 2700 slevových voucherů. Jenže i to je pořád málo. „Již dnes, 3. 7. 2020, je počet zaslaných poukazů vyšší než tento limit,“ sdělila Blesku za Lázně Jáchymov a Luhačovice obchodní ředitelka Šárka Vylimcová. Ministryně radí zkusit vouchery uplatnit jinde, případně ještě vyčkat. „Pokud by se vyčleněná miliarda nevyčerpala, k čemuž pravděpodobně nedojde, bylo by možné program prodloužit i v příštím roce,“ dodala.

Video  Dostálová promluvila o voucherech a dovolené v Česku. Řekla i zásadní životní novinu.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jak na lázně

Slevu 4 tisíce od státu mohou získat jen lidé starší 18 let, kteří si v Česku platí zdravotní pojištění. Podmínkou je strávit v daném zařízení nejméně 6 nocí a absolvovat minimálně pět léčebných procedur.

Slevové kupony lze vyplnit a stáhnout na webu Kudyznudy.cz. Tam také najdete přehled zařízení, v nichž lze slevu na pobyt uplatnit. Nabídka zatím platí jen do konce tohoto roku.

MMR doporučuje kvůli omezeným kapacitám voucherů pro jednotlivá zařízení si při rezervaci ověřit, zda ještě slevové kupony přijímají. V opačném případě rezort radí vyčkat na navýšení kapacit voucherů a zkusit pobyt v jiném termínu, případně v jiných lázních.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

yarda ( 7. července 2020 14:32 )

Ten xxxx666 je nějaké chabrus na nervy. Měl by si podle spisku páně Batisty omévat přirození vlažnou vodó.

alexander13 ( 5. července 2020 14:00 )

Tak nevím, včera jsem se díval na DARKOV, mám to z OV nejblíž a za 8dní , 7nocí chtějí 9490Kč , zřejmě bez odečtení voucheru, je tam 6 procedur , nejvíc baénonových, Plná penze , pokoj jedn. +300kč za noc

krapotkin ( 5. července 2020 10:15 )

Nikdo nemůže dát tolik, kolik sebranka z ANO vždycky naslibuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa