Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Koronavirus na úřadu vlády: Jak zareagoval Babiš? Kolegové nakaženého jsou v karanténě

Autor: ČTK, kal - 
2. července 2020
14:35

Administrativní zaměstnanec úřadu vlády se nakazil koronavirem. Informaci Radiožurnálu ČTK potvrdil mluvčí kabinetu Vladimír Vořechovský. Infikovaný, který neměl žádné klinické obtíže, podle něj nepřichází do styku s členy vlády. Jeho nejbližší spolupracovníci jsou v karanténě. Premiér Andrej Babiš (ANO) Blesk Zprávám řekl, že plánuje dál fungovat normálně a nechystá se jít ani na testy.

Nákaza byla u pracovníka Strakovy akademie odhalena během pravidelného preventivního vyšetření, jehož výsledek úřad obdržel ve středu. Plány premiéra Andreje Babiše (ANO) včetně páteční cesty do Polska se podle mluvčího nemění.

Babiš (ANO) nezvažuje, že by kvůli nakaženému na úřadě vlády zašel na testy, pracoval odjinud nebo se vrátil k jednání vlády ve formě videokonference, jak uvedl pro Blesk Zprávy.

„Budu fungovat úplně normálně. Pokud vím, při preventivním testování zaměstnanců byl pouze jeden pozitivní záchyt. A to navíc u člověka, se kterým členové vlády absolutně nepřijdou do kontaktu,“ uvedl Babiš pro Blesk Zprávy a dodal: „Hygiena hlavního města Prahy okamžitě přijala všechna potřebná opatření, nejbližším spolupracovníkům pozitivně testovaného byla nařízena karanténa a to je podle mě pro tuto chvíli dostatečné.“

„Úřadem byla na základě pokynů hygienické stanice okamžitě přijata všechna potřebná opatření, nejbližším spolupracovníkům pozitivně testovaného byla nařízena karanténa,“ potvrdil mluvčí kabinetu Vořechovský.

Vedle testování zaměstnanců od počátku epidemie úřad všem příchozím měří teplotu, přikazuje dezinfekci rukou a na dobrovolné bázi úřad své návštěvníky žádá o používání aplikace eRouška. Během posledních měsíců pracovala řada zaměstnanců Strakovy akademie z domu. Do normálního provozu se úřad vrátil k 1. červenci, uvedl Vořechovský.

Video  Vojtěch: Virus nezmizel. Vadí mu oslavy a večírky a promluvil o rouškách nejen v Praze. V metru zůstanou, co obchody?  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa