Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Němce trápí šíření koronaviru v masokombinátech. Zaměstnanci se mačkají v ubytovnách

Autor: ČTK - 
22. června 2020
10:25

V posledních týdnech trápí Německo výskyt koronaviru v řadě masokombinátů. Na jatkách firmy Tönnies ve městě Rheda-Wiedenbrück, která jsou jedna z největších v celém Německu, jsou v karanténě všichni zaměstnanci s rodinami (celkem 7000 lidí). Firma i celé odvětví čelí kritice kvůli nevyhovujícím pracovním podmínkám zaměstnanců ze zahraničí, kteří žijí ve stísněných prostorech ve společných ubytovnách.

Dalším lokálním ohniskem v Německu je obytný komplex v dolnosaském Göttingenu, kde úřady nařídily karanténu pro 700 obyvatel. Desítky z nich se ale v sobotu uzavřený komplex pokusily opustit. Střetli se při tom s policisty, z nichž někteří utrpěli zranění. Policejní ostraha byla proto v místě posílena, uvedl v pondělí web BBC.

V Německu přibylo za poslední den 537 potvrzených případů nákazy koronavirem, celkem se tak v zemi od začátku pandemie covidu-19 potvrdilo 190 359 nakažených. Vyplývá to ze statistiky, kterou dnes zveřejnil Institut Roberta Kocha (RKI). Počet úmrtí s covidem-19 se v Německu za den zvýšil o tři na celkových 8885.

Nově potvrzených nakažených za neděli přibylo méně než v sobotu, kdy se koronavirus SARS-CoV-2 nově potvrdil u 687 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa