Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novým epicentrem pandemie koronaviru je Evropa. Tolik případů denně Čína nikdy nehlásila

Autor: ČTK - 
13. března 2020
18:30

Epicentrem světové pandemie koronaviru se nyní stala Evropa. Dnes to v Ženevě podle agentury AP prohlásil generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Za centrum šíření nákazy byla dosud označována Čína, kde infekce vypukla a kde se nakazilo přes 80.000 lidí, z nichž přes 3000 zemřelo. Po Číně je nejvíce postiženou zemí Itálie, která podle čtvrteční bilance registruje přes 15.000 případů nákazy a kde nemoci podlehlo více než tisíc lidí.

„Evropa se nyní stala epicentrem pandemie COVID-19,“ řekl Ghebreyesus o nemoci způsobené koronavirem. „Každý den je hlášeno více případů, než tomu bylo za vrcholu epidemie v Číně,“ uvedl. Poznamenal také, že Evropa hlásí více případů nákazy a úmrtí než všechny ostatní země dohromady s výjimkou Číny.

Ghebreyesus opětovně vyzval všechny státy světa, aby proti šíření koronaviru tvrdě bojovaly. Podle šéfa WHO je nutné nakažené vyhledávat a izolovat a zároveň držet v karanténě osoby, s nimiž se infikovaní dostali do kontaktu.

Ghebreyesus na dnešní tiskové konferenci, která byla vedena přes internet, oznámil, že WHO spouští kvůli koronaviru solidární program, do kterého budou moci lidé i organizace věnovat peníze. Solidární fond poté bude sloužit k financování preventivních a ochranných prostředků, jako jsou roušky, masky či rukavice, ale také k nákupu diagnostických sad nebo ke sponzorování vývoje vakcíny.

Waau ( 13. března 2020 19:49 )

Dam vam hadanku a ta vam napoví, co bude dál....
2x87...+...5674...-...22­...×­..66­6...+­..7.67­5135×8­88 na 4tou....to co vam vyjde tak každé druhe čislo je samohlaska a treti čislo je souhlaska.
Pak mezi kazde 3 pismeno dejte pismeno A .
Dejte mezi kazde 5-ti sloví mezeru.
Vynechte slova s X.
Vysledek vas bude šokovat
To je budoucnost lidstva!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa