Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Po hornících i strážníci! V Ostravě má pět mužů městské policie koronavirus

Autor: ČTK - 
26. května 2020
14:27

Nákaza koronavirem se dostala i mezi příslušníky Městské policie Ostrava. Momentálně je tu pět strážníků s potvrzenou nákazou covidem-19, dalších 38 zaměstnanců městské policie skončilo v karanténě.

Nákaza se vyskytla na pracovišti Martinovská, které už bylo dezinfikováno. Podle mluvčího nelze jednoznačně prokázat, jak se nákaza mezi strážníky dostala. Při organizaci práce ale zatím nepůsobí problémy.

„Nákaza zásadním způsobem nekomplikuje obsazenost služeb. Preventivní karanténa výkon služby Městské policie Ostrava jak v oblasti Poruba, tak i na území Ostravy zásadně neovlivnila. Nedošlo tak k omezení výkonu služby,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů. Městská policie Ostrava aktuálně zaměstnává 626 strážníků.

239 nemocných lidí v Dole Darkov

Na Dole Darkov společnosti OKD v Karviné, ohnisku nákazy na severní Moravě, je aktuálně 239 nemocných lidí. Mezi nakaženými je 174 zaměstnanců dolu, 61 jejich rodinných příslušníků a čtyři pracovníci jiných firem.

„Více než 50 % námi vyhledaných pozitivních osob bylo zcela bez příznaků a dalších cca 40 % mělo příznaky velmi mírné,“ uvedli hygienici. V souvislosti s Darkovem byly v Českém Těšíně uzavřeny tři mateřské školy.

VIDEO: Alena Schillerová na TK po jednání vlády

Video  Alena Schillerová na TK po jednání vlády  - abl
Video se připravuje ...

trintin ( 26. května 2020 17:29 )

bublina chytré karantény splaskla

Citronel ( 26. května 2020 15:11 )

Ta Ostrava by se měla srovnat se zemí a vše živé vyhubit ***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa