Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bez turistů Benátky prospívají: V průzračně čistém kanálu natočili chobotnici!

Autor: shp - 
29. dubna 2020
09:57

Benátky jsou jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací v Itálii. Tedy spíše byly. V době koronavirové krize se v nich smí pohybovat jenom místní obyvatelé, jelikož je vyhlášena přísná karanténa i omezené vycházení. To však neplatí pro mořské tvory, kteří se začali pomalu vracet do místních kanálů.

Video  Karanténa prospívá Benátkám: V kanálu natočili během koronavirové krize chobotnici!  - Facebook
Video se připravuje ...

Itálie je jednou ze zemí nejvíce postižených koronavirem. Této nemoci, na kterou stále neexistuje vakcína a je velkým strašákem všech, kteří dbají na své bezpečí, v ní již podlehlo téměř 27 tisíc lidí. Jenže příroda nám jasně ukázala, že zatímco sedíme doma, zvířatům se venku daří.

Voda v benátských kanálech se pročistila

Začalo to tím, že zakalené kanály se v Benátkách pročistily. Byly hojně využívány k lodní dopravě, která před několika týdny zcela ustala a nyní je voda v kanálech tak průzračná, že je vidět až na samé dno. To vedlo k tomu, že se do vod kolem metropole nejdříve vrátily ryby. Život si prostě vždy najde cestu.

V benátských kanálech se podařilo taktéž natočit medúzu, která připlavala z otevřeného moře. Nyní došlo k dalšímu menšímu zázraku. V kanálech natočil Ital Marco Sivigini dechberoucí video a zveřejnil ho na sociální síti. Odborníci jsou tímto jevem překvapeni, ale nevylučují, že jde o pravdivý úkaz způsobený vylidněním.

Chobotnice? Zvláštní, ale může být...

Je to velmi divné, aby se chobotnice dostala do takového prostředí z moře a blízko vnitrozemí,“ řekl ředitel Přírodního historického muzea Luca Mizzan. „Nic nemůže být vyloučeno. Ani vtip. Jde však o zdravou chobotnici, která se nebojí,“ dodal pro list Corriere del Veneto.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa