Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka poslala do italského města roušky: Dojala starostu i místní obyvatele

Autor: VaB - 
29. dubna 2020
16:59

Koronavirus sužuje svět, nákaze se nevyhnula ani Itálie. Do malého města Vieste v Apulii ale nečekaně dorazila zásilka z Čech! Žena, která je označována jen svým příjmením, zaslala starostovi krabici ručně vyrobených roušek. Proč?

S koronavirem budou navždy spojené roušky, o které byl a je obrovský zájem. Ne všude je jich ale dostatek. Podobně tomu tak asi bylo i v jednom z italských měst. Do města Vieste v Apulii proto poslala žena z České republiky speciální zásilku.

„Vážený pane starosto, dnes jsem odeslala balíček, který obsahuje ručně vyráběné roušky. To je jediné, co pro vás a vaše krásné město mohu udělat. Jsem šťastná, že zde mohu vždy trávit dovolenou,“ cituje web retegargano.it.

Žena, která je známá jen pod příjmením Skalická, doufala, že do města virus nedorazí. „Bohužel tomu tak není. Rozhodla jsem se proto pomoci. Vaše město a vaši lidé se stali součástí mého života a doufám, že se podaří tuto těžkou dobu překonat,“ psala žena v dopise.  

„Pokud ochranné masky nepotřebujete, pošlete je prosím tam, kde mohou být užitečné. Pokud potřebujete další ochranné masky, stačí napsat a já je pro vás zdarma vyrobím. Přeji vám a vašim spoluobčanům hodně štěstí a zdraví,“ zakončila Skalická.

Starosta Giuseppe Nobiletti odpověděl, že děkuje za takové gesto, a popsal ho jako pocit bratrství, které spojuje evropské národy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa