Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Královské manýry thajského panovníka: Z luxusní karantény v Německu si odskočil domů na opulentní party

Autor: ran - 
14. dubna 2020
16:48

Před několika málo lety korunovaný král Thajska Mahá Vatčirálongkón (67) má vskutku „královské“ manýry. Ačkoli si užívá v luxusní karanténě v německém Bavorsku, kde si pronajal celý hotel pro sebe a svůj harém, nezdráhal se i tuto karanténu porušit. Zajel si na opulentní hostinu k sobě domů! A desítky tisíc Thajců kvůli tomu na sítích riskují desítky let těžkého žaláře...  

Král si udělal výlet na oslavu státního svátku, který každoročně připomíná rok 1782, tedy počátek dynastie, jíž je současný monarcha potomkem. Z bavorského čtyřhvězdičkového alpského Grand hotelu Sonnenbichl ve městě Garmisch-Partenkirchen král letěl do Thajska přes Curych, kde nabral svoji manželku. Ta tráví ve Švýcarsku svoji karanténu. Zda i ona jinak přebývá v hotelu s králem, se neví, informoval server Sun. Jisté je, že 20 konkubín je mu stále po boku.

Král byl na výletě v domovině skutečně na otočku. Potkal se s předsedou vlády a ministrem obrany a večer si pak v jejich společnosti uspořádal velkolepou hostinu. Po 24 hodinách už jej zase vrtulník thajské armády přivážel z letiště zpět „na hotel“.

Rama X., jak se mocipánovi také přezdívá, byl v březnu desítkami tisíc poddaných silně kritizován už za to, že se rozhodl trávit koronavirovou krizi mimo svou zemi. Nyní se na internetu objevují mnohé negativní komentáře znovu a tážou se, zda Thajsko vůbec monarchii potřebuje. A to i přesto, že podle zákonů země za kritiku krále hrozí až 35 let těžkého žaláře.

Ačkoli jsou hotely v Bavorsku nyní standardně zavřené, Sonnenbichl dostal od místní samosprávy „speciální povolení“ ubytovat královského hosta i s početnou suitou, protože se prý jedná o „homogenní skupinu, jejíž složení se nemění“. 

Ale co mohou obyvatelé Thajska čekat od člověka, který svého pudla Fu-fu jmenoval velitelem letectva a po jeho uhynutí mu vystrojil čtyři dny trvající státní pohřeb? Tuto řečnickou otázku si nyní klade už nejen soukromě stále více obyvatel asijského státu. 

villon ( 14. dubna 2020 19:00 )

Twl proč ho k sobě skopčáci vubec pouštěj? Takoví howedo? To z něj maj ex-esesmani tak velký rito?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa