Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vědci zodpověděli důležitou otázku: Může se koronavirus šířit pouštěním větrů?

Odporný výzkum: Lékaři zjistili, že se koronavirus dá šířit prdy!
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: jžk - 
19. dubna 2020
21:47

Na poněkud nechutný objev upozornil lékař Xander Van Tulleken, který vystupuje v televizním pořadu Operace JAU! Poukázal na výzkum australského lékaře Andyho Tagga, podle kterého byl obsažený koronavirus v exkrementech až u 55% nakažených. Virus se tak mohl šířit i pomocí úniku střevních plynů!

Podle lékařů je možné, že k šíření pandemie přispěly i lidské větry. Testy, které byly prováděny na začátku roku, prozradily, že byl smrtící virus přítomen ve stolici více jak poloviny nakažených. Lékaři již dříve varovali, že se v plynech můžou nacházet malé částečky exkrementů, které mohou šířit bakterie.

Bude třeba provést další výzkum, aby se tato teorie mohla s jistotou potvrdit, nebo zcela vyloučit. „SARS-CoV-2 může být ve stolici přítomen u jedince bez symptomů dalších 17 dní,“ uvedl Tagg a dodal, že při pouštění větrů člověk rozprašuje částice na velké vzdálenosti.

V roce 2001 provedl australský lékař Karl Kruszelnicki a mikrobiolog Luke Tennent experiment, kterým se snažili zjistit spojitosti mezi pouštěním větrů a šíření nemocí. Tennent požádal kolegu, aby si ulevil do dvou Petriho misek ze vzdálenosti pěti centimetrů, do jedné přes kalhoty, do druhé bez nich. Zjistili, že první miska zůstala bez reakce, zatímco v té druhé se přes noc rozmnožily bakterie.

Čínské centrum pro kontrolu a prevenci nemocí začátkem roku oznámilo, že účinnou prevencí před nemocemi šířící se střevními plyny jsou i obyčejné kalhoty. Stačí tedy, když infikovaný člověk neběhá po ulici nahý a neprdí kolemjdoucím lidem přímo do obličeje, jinak nemůžou být pro okolí nebezpečné.

BoziMilda ( 20. dubna 2020 09:51 )

Takže ty nudistí v tom Brně měli mít roušku nejenom na obličeji, ale i na pozadí. Tak měšťáci do práce, budete kontrolovat, kdo má v zadnici řádně utěsněný špunt.

prasopes ( 19. dubna 2020 22:52 )

No to už si fakt děláte z lidí srandu!? To vážně někdo zkoumá!? Doufám, že na to dostal grant z Eu. To se to pak bádá.... o prdech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa